Actualitat

El projecte d’Àngels Margarit guanya la convocatòria pública pel Centre de la Dansa de l’Illa Philips

22/12/2008

El futur Centre de Creació de la Dansa i les Arts del Moviment que tindrà seu al Graner de l’antiga fàbrica Philips de la Zona Franca de Barcelona ja té un projecte artístic i de gestió. La coreògrafa Àngels Margarit ha guanyat la convocatòria pública per elaborar-lo en aquest espai, una de les fàbriques per a la creació que impulsa l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).  L’APdC i l’ACPDC han estat les associacions encarregades de dur a terme la convocatòria.

Integrat per Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors; Natalia Balseiro, coordinadora del Centro Coreográfico Galego; Jean Marc Urrea, director delegat del Centre Choréographique National de Montpellier Languedoc-Rousillon; Toni Cots, representant de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC); Isabel Castellet, representant de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC ), i Maribel Benito, representant de l’ICUB, el jurat ha decidit sobre tots els projectes presentats a la convocatòria pública impulsada per l’APdC i l’ACPDC, fruit del conveni amb l’ICUB.

El jurat ha volgut deixar constància de la qualitat del projecte Wo(r)k creació en cru presentat per Òscar Dasí. Reconeixement que ha portat a les dues associacions a dotar-lo econòmicament i comprometre’s a acompanyar-lo. El jurat també ha fet una menció especial al projecte A19 presentat per Miquel Barcelona, com a reconeixement i valoració de l’esforç realitzat.

L’equip d’arquitectes Gdmas arquitectura, format per Sara Galmán i Maite Hernando, serà l’encarregat de portar a terme la rehabilitació del Graner de la Philips a partir del pla d’usos definit pel projecte guanyador. Es preveu que l’inici de les obres tingui lloc durant el tercer trimestre de l’any 2009.