Actualitat

El Palau Robert acull la mostra “Festival Castell de Peralada en dansa” del fotògraf Josep Aznar

12/05/2014

El Festival Castell de Peralada celebra 30 anys de dansa a Peralada amb la mostra “Festival Castell de Peralada en dansa” de Josep Aznar. Es podrà visitar del 14 de maig al 28 de juliol, a l’interior del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) i aplega 42 fotografies que mostren els espectacles, les companyies, els coreògrafs i els ballarins més representatius que han passat per l’escenari de Peralada, durant els darrers 30 anys.

Comissariada pel mateix fotògraf, Josep Aznar  i Laia Tous, coordinadora general del festival, l’exposició també compta amb un text introductori de Joaquim Noguero, crític de dansa de La Vanguardia i un recull de declaracions que els ballarins Ángel Corella, Julio Bocca, Sara Baras, María Pagés i el coreògraf dels Ballets de Monte-Carlo Jean Christophe Maillot han escrit per a aquesta ocasió. A més, s’acompanya d’una càpsula amb talls de vídeo d’espectacles de dansa dels darrers anys.

L’acte inaugural serà dimecres 14 a les 19.30h. A les  20.30h, es podrà veure Remember Me de la companyia CobosMika. L’espectacle -que tindrà lloc als Jardins del Palau Robert- estarà obert a tot el públic.

Després del seu pas pel Palau Robert, l’exposició es presentarà a la Sala Municipal d’Exposicions de la Ciutadella de Roses entre l’1 i el 31 d’agost.

La Dansa a Peralada
L’escenari del Festival ha estat una plataforma per a reconegudes companyies de dansa clàssica, neoclàssica, contemporània, flamenca i moderna, tant nacionals com internacionals. S’hi han pogut veure ballarins com Rudolf Nureyev i Mikhail Baryshnikov,Sylvie Guillem, Eleonora Cassano, Fernando Bujones, passant per estrelles del flamenc com Cristina Hoyos, Antonio Canales… Ha comptat amb companyies com la Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Béjart Ballet Lausanne, Ballet Nationale de Marseille, Ballets C de la B, Ballet del Bolshoi, Compañía Nacional de Danza, Ballet Víctor Ullate, Compañía Metros, entre d’altres.

Josep Aznar, fotògraf d’escena
Des de 1977 realitza fotografies d’espectacles de dansa nacionals  i internacionals i disposa del més complet arxiu de fotografies de dansa d’aquest període al nostre país. Actualment treballa als àmbits de la fotografia d’escena, editorial i empresa. Ha participat en una desena de llibres, entre els quals destaquen “25 Anys de Dansa al Centre Cultural Caixa Terrassa” (2009) i “Dansa/Noves tendències de la coreografia catalana” (1994). Les seves fotografies han protagonitzat 25 exposicions (10 d’individuals i 15 de col·lectives) a centres com el Teatre Lliure, CCCB, Museu de les Arts Escèniques de la Diputació de Barcelona, Palau Robert, Centre Cultural Caixa Terrassa, Centre de Congressos d’Andorra la Vella, Ajuntament de París, Parlament Europeu a Estrasburg. Ha col·laborat en revistes especialitzades de dansa/escena i en els programes d’innombrables companyies de dansa i teatre. L’any 2009 va guanyar el Premi DANSACAT de lAssociació de Professionals de la Dansa de Catalunya, en la categoria de “Reconeixement professional“. Des de l’any 1984 col·labora amb el Festival Castell de Peralada.
http://www.youtube.com/watch?v=qqpMx_vbYPQ