Actualitat

El Ministeri de Cultura prepara noves lleis sobre teatre i dansa

17/06/2008

El Ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha anunciat que el Govern espanyol està preparant dues noves lleis: una sobre el patrimoni històric i una altra sobre la música, el teatre i la dansa.

Per a elaborar aquesta darrera, parlaran amb els membres de diferents sectors i administracions, va dir el ministre al Congrés dels Diputats, durant la seva primera compareixença de la legislatura davant la Comissió de Cultura.

La nova llei s’inclou en una bateria de mesures per a dotar el Ministeri de Cultura de criteris de ‘racionalitat i d’eficàcia’ en la gestió de la despesa pública.

Molina també ha decidit desenvolupar un Pla de Foment de la Indústria Cultural que inclourà una línia de crèdit específica per a les indústries culturals a ‘tipus d’interès subvencionats’ per a donar suport a la creació de noves empreses. Alhora, el Ministeri de Cultura lliurarà ajudes a la inversió en capital per a promoure la modernització, innovació i adaptació tecnològica de les empreses culturals i ajudes reemborsables per a finançar la millora de capacitats gerencials a través de la formació i la internacionalització de les empreses culturals.

També ha anunciat la creació d’un canal de televisió cultural en col·laboració amb RTVE per a la difusió nacional i internacional dels valors culturals i lingüístics espanyols.