Actualitat

El Ministeri de Cultura i Esport habilita el Portal de Registre de la Propietat Intel·lectual

02/07/2020

La Direcció General d’Indústries Culturals, Propietat Intel·lectual i Cooperació, que depèn del Ministeri de Cultura i Esport, ha posat a disposició de la ciutadania el Portal de Registre de la Propietat Intel·lectual.

Aquest portal ofereix a les persones interessades la possibilitat de protegir els drets de les seves creacions literàries, artístiques i científiques. És possible registrar obres literàries, guions, videojocs, treballs de recerca, composicions musicals, programes d’ordinador, obres audiovisuals i cinematogràfiques, coreografies, còmics, dibuixos, pintures, fotografies, escultures, obres arquitectòniques, mapes i plànols, pàgines web i multimèdia, i bases de dades. També és possible inscriure actuacions i produccions d’enregistraments sonors i audiovisuals.
La finalitat del portal és la presentació de forma clara i senzilla de com inscriure una creació original al Registre, de manera que quedi protegit davant de qualsevol intent de plagi o altres infraccions contra els drets de l’autor o productor.