Actualitat

El Ministeri de Cultura crea un circuit de dansa a 9 comunitats

12/10/2010

Dansa a Escena promou espectacles de dansa contemporània, neoclàssica, urbana i infantil

El circuit Danza en escena està promogut per l’ Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música (Inaem) i fomenta que la dansa estigui present en les programacions dels teatres regionals. El projecte facilita que 11 companyies girin els seus espectacles per 9 comunitats autònomes, a través dels teatres associats a la Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales.

Dansa a Escena va començar durant el passat mes d’agost i clourà a finals de desembre. Hi participen 34 teatres, associats a la Xarxa, de les comunitats d’Andalusia, Astúries, Canàries, Catalunya, Castella La Manxa, Comunitat Valenciana, Madrid, Navarra i País Basc. La Xarxa, juntament amb els teatres participants, finança el 50 per cent del catxé de la companyia, mentre que l’Inamem es compromet amb la resta.

Les companyies seleccionades procedeixen de cinc comunitats autònomes i n’ hi ha de dansa contemporània, neoclàssica, urbana i infantil. Les companyies de dansa contemporània que hi participen són:  Mopa (Andalucia), Otra Danza (València), Cobosmika Company (Catalunya), Teresa Nieto (Madrid) i Solodos Neodanz (Galícia). En dansa infantil: La Coja Dansa i Maduixa Teatre (València), Da.Te Danza (Andalusia) i Nats Nus Dansa (Catalunya). De dansa urbana la formació catalana Brodas, i de ballet neoclàssic la companyia madrilenya de Carmen Roche.

+ info