Actualitat

El Ministeri de Cultura aplica la paritat en la línia d’ajuts de l’INAEM

25/03/2008

L’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (Inaem) del Ministeri de Cultura ha assignat 5.217.910 euros per a ajudes a la dansa, la lírica i la música i 6.753.590 destinades al teatre i al circ corresponents a la convocatòria pública de 2008. Aquestes ajudes contemplen com a novetat el principi de paritat per incentivar la creació, producció i direcció femenines i l’exercici teatral, de circ, coreogràfic, líric i musical amb la presència equilibrada de dones i homes.

Igualment i segons els compromisos del Fòrum de Música Contemporània d’Alacant es convoquen, per primer cop, ajudes específiques per a la música contemporània, tant a la interpretació, com a una empresa discogràfica i a la creació destinada a compositors espanyols amb una assignació total de 1.400.000 euros.

També s’incorporen dues modalitats noves per a projectes pedagògics per a música i dansa; i per a l’edició de treballs d’investigació musical. Les bases poden consultar-se en el web del Ministeri de Cultura.
Quant a l’activitat teatral, estan encara pendents de publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les ajudes per a espais escènics de nova generació, segons es va proposar en el Fòrum de Sevilla. Es tracta d’oferir ajudes a empreses privades gestores d’espais escènics per a la realització de noves construccions i la modernització d’infraestructures escèniques existents, tot per afavorir les iniciatives artístiques més innovadores i reequilibrar l’oferta escènica en els diferents territoris, amb un import total de 3.500.000 euros.