Actualitat

El Mercat de les Flors presenta nova temporada, amb la incorporació la programació posposada de la primavera passada

02/07/2020
El Mercat de les Flors presenta la temporada 2020/21 amb una programació extensa, travessada per múltiples eixos temàtics i que incorpora també la programació posposada de la primavera passada.
Com va explicar Àngels Margarit en la roda de premsa, “aquesta és una temporada de trànsit, tant dins com fora de l’escenari, que anirà des de la coreografia de la distància fins a la del retrobament i reconeixement amb els altres, des de les imatges digitals fins a la presència analògica per tal de tornar a guanyar els cossos i perdre la por”.
D’aquesta programació descrita com a excepcional, destaca:
4 constel·lacions: recuperen Lia Rodrigues, presenten Deborah Hay amb Cullberg, la companyia de dansa més rellevant de Suècia; Bach Project, una recerca de Mal Pelo al voltant de la música de Johan Sebastian Bach, i una constel·lació de la parella de creadors Olga Mesa i Francisco Ruiz de Infante. Així mateix, també acabarà la constel·lació de de Doctor Alonso amb la peça que es va haver de suspendre, Andrei Rublev, una paniconografia, així com la presentació d’un llibre i un dels seus tallers d’excavacions.
– Es presentarà la segona producció CÈL·LULA, programa ideat per l’actual direcció artística per tal de fer possible que els creadors locals puguin dur a terme espectacles de mig / gran format i que compta amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell. Cèl·lula#2 s’ha proposat a Pere Faura, que estrenarà al festival Grec Rèquiem nocturn, amb 10 intèrprets de diferents edats i procedències i 4 musics en escena. Aquesta peça és la producció gran del Mercat de les Flors amb coproducció i producció executiva de La Diürna i coproducció del Grec 2020.
– Continuen amb festivals que formen part habitual de la seva programació: Circ d’Ara Mateix (que havia de tenir lloc la temporada anterior i s’ha aconseguit tenir íntegrament aquesta temporada); El Més Petit de Tots, dedicat als nens i nenes de 0 a 5 anys, i el més recent Àfrica Moment, una mostra de la creació africana contemporània.
– Dues propostes artístiques parlaran de la transmissió i el llegat, de mans de les coreògrafes María Muñoz (Mal Pelo) i Olga Mesa, com també algunes peces de Deborah Hay transmeses als ballarins de Cullberg, com són The Match i The Man who grew common in wisdom.
– Enguany s’ofereix una nova fórmula: Dissabtes dobles, on els espectadors que vinguin podran gaudir de dues peces del mateix creador, així com alguna activitat entre mig, per un preu més reduït i amb trobada i berenar inclosos.
– Reforçaran la programació expandida, amb un seguit d’activitats que tenen una gran acollida: Taller de l’espectador, Una Hora Abans i Una Horeta Abans, Dramatúrgies del debat, conferències i xerrades, tallers, etc.
– Presenten la col·leció PARAGRAFIES, una proposta impulsada pel Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, amb la complicitat de l’editorial Comanegra. Paragrafies comença amb el llibre de Cesc Gelabert El que m’agradaria que la dansa fos (conduït per Quim Noguero) i Discozombi, de Pere Faura (conduït per Bàrbara Raubert).