Actualitat

El Mercat de les Flors presenta la temporada 2018-2019 sota el nom de “dansa desbordada”

20/06/2018
El Mercat de les Flors, capitanejat per Àngels Margarit, ha presentat la temporada 2018-19 amb el nom de “dansa desbordada”, fent referència a les múltiples maneres d’entendre la dansa i de fer dansa.
En paraules de Margarit, “La dansa enguany es desborda i desborda cossos, formats, disciplines, espais, temps, públics, pensament, i en aquest desbordar-se i sortir de lloc, en aquest vessar, desdibuixa els seus límits encetant i fent visibles territoris inesperats, veus indisciplinades, diàlegs sorprenents, marcs indefinits que no es deixen catalogar fàcilment, mostrant les infinites possibilitats que té la creació de capturar la realitat i transformar-la, d’inventar futurs, intuir camins, projectar desitjos”.
La dansa no és l’única que es desborda en la propera temporada. L’espai del Mercat també i, enguany, surt del seu edifici per presentar part de la seva programació en altres estructures culturals, com el MNAC, el MACBA o la Sala Hiroshima.

La nova temporada del Mercat presenta projectes de producció pròpia com el Cèl·lula, projecte embrionari per a la transmissió i la creació amb l’objectiu de produir peces de format mitjà/gran. Albert Quesada, amb la seva peça Flamingos, serà primer convidat al projecte. La creació d’aquí i ara està present amb noms com Roser López Espinosa, Thomas Noone, La Veronal, Vero Cendoya, Asun Noales i Jesús Rubio Gamo, entre d’altres.

Hi haurà espai per a espectacles de gran format de la mà de companyies com Batsheva amb Venezuela, la darrera peça d’Ohad Naharin, i Achterland, una obra imprescindible del repertori de Rosas, o 10.000 gestos, de Boris Charmatz, amb 24 ballarins a escena. La representació internacional continuarà amb noms que “han trencat formats i revoltat l’escena de la dansa”, com ara Meg Stuart i Marlene Monteiro Freitas, premiades recentment a la biennal de Venècia amb Lleó d’Or i Lleó de Plata, respectivament.

Aquest any les constel·lacions continuen a la programació, un concepte introduït la temporada anterior i que es tradueix en una programació vertebrada al voltant d’un o més artistes que ens permetrà descobrir els seus universos creatius i les relacions que irradien, una petita ampliació en el mapa de creació i artistes de la dansa. Destaquen:

– La constel·lació al voltant de Boris Charmatz permetrà conèixer un dels grans creadors de la dansa contemporània francesa per primera vegada a Barcelona.
– La constel·lació retrospectiva de La Ribot, que finalitza a Barcelona després d’itinerar a diferents ciutats europees.

Escarlata Circus, que celebra 30 anys, acamparà dues setmanes al Mercat de les Flors en la constel·lació dedicada al circ contemporani.
– Tant el col·lectiu Big Bouncers com la parella Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol desplegaran constel·lacions entorn seu.
Un any més, no faltarà la programació Talla única per gaudir de dansa en família i grups  intergeneracionals, també acompanyada d’activitats paral·leles familiars. Per altra banda, el Mercat amplia el seu treball pedagògic i oferirà tallers per a espectadors actius que permeten aproximacions diverses als artistes, així com activitats singulars, pràctiques, conferències i debats perquè que els visitants puguin apropiar-se i gaudir de diferents maneres de l’oferta del Mercat de les Flors i dels artistes presentats.

 
Enguany el Mercat organitza un darrer IDN Plus en homenatge a la seva directora, Núria Font. El festival IDN, cita internacional de dansa, imatge i noves tecnologies, va tenir 5 edicions al Mercat de les Flors.

Condulta la programació aquí.