Actualitat

El Mercat de les Flors impulsa la col·lecció de llibres sobre dansa i pensament “Cos de Lletra”

11/05/2009

El Mercat de les Flors, l’Aula de Dansa Estrella Casero de la Universitat d’Alcalá i el Centre Coreogràfic Gallec inicien una línia editorial de publicacions de petit format amb l’objectiu de difondre i incentivar un pensament analític i crític vers el moviment, el cos i la composició coreogràfica.

El primer volum de Cos de Lletra, Exhaurir la dansa. Performance i política del moviment, examina l’obra d’alguns coreògrafs contemporanis que han transformat l’escena de la dansa des dels anys 90. Aquest estudi, realitzat per André Lepecki (professor del Departament of Performance Studies de la Universitat de Nova York), analitza els treballs de Jérôme Bel (França); Juan Dominguez (Espanya); Trisha Brown (USA); La Ribot (Espanya); Xavier Le Roy (França – Alemanya); Vera Mantero (Portugal) i dels artistes visuals i de l’art d’acció Bruce Nauman (USA) i William Pope.L (USA).

La col·lecció estarà formada per diferents llibres i es va presentar el passat 1 d’abril a Madrid (Off Limits, C/ Escuadra, 11, baixos) amb l’assistència d’André Lepecki, Natalia Balseiro (directora del Centro Coreográfico Galego), María José Toro (vicerrectora de la Universitat d’Alcalá), i Francesc Casadesús (director del Mercat de les Flors), entre d’altres.

Cada any s’editaran dos llibres i es distribuiran a tot l’Estat espanyol i també a llibreries de l’Amèrica hispana. Hi haurà una edició en castellà, una en català i una altra en gallec.