Actualitat

El Mercat de les Flors dirigirà el projecte europeu Modul-dance que implica a 18 cases de la dansa

16/02/2010

El Mercat de les Flors ha estat seleccionat per coordinar i dirigir el projecte europeu Modul-dance, creat per a donar suport als artistes, fomentant la seva independència professional en les millors condicions possibles, tot treballant a partir del seguiment i assessorament en el procés creatiu, de la residència per a crear, de la producció i la difusió.

Segons la resolució de l’Agència Executiva d’Educació, Audiovisual i Cultura de la Unió Europea, el Mercat ha estat escollit pel seu desenvolupament de sinèrgies amb altres països europeus i per la seva experiència en el suport a ballarins i coreògrafs, així com la seva continuïtat en la participació en altres activitats europees, com a l’European Dance House Network, de la qual és membre fundador. Aconseguir la implicació d’altres 14 països ha estat també un punt molt valorat per l’Agència, així com la repercussió prevista d’abastament del programa: 15 països participants i més de 400 treballs artístics.

Modul-dance també recolza especialment la mobilitat internacional dels artistes i la consolidació de públic, tant en la dansa local com en la internacional. Potenciar la creació multidisciplinar amb canals multimèdia és alhora un altre objectiu. Per a dur-ho a terme, el Mercat comptarà amb el suport de la Fundació Digitalent, creada amb l’objecte de descobrir nous talents i fomentar la cultura digital.

Eines addicionals per facilitar el creixement dels continguts del programa serien l’organització de conferències, de festivals, de fòrums per a la reflexió, de actuacions paral·leles de suport a artistes (com Carta Blanca), entre d’altres.

Per al Modul-dance és prioritari impulsar el significat transinstitucional i transfronter de les Cases de Dansa Europees, reforçant d’aquesta manera la xarxa tant de creadors i impulsors com de receptors de la dansa.

La proposta presentada pel Mercat de les Flors ha estat valorada entre les tres primeres d’entre un total de 40 presentades. Per tal de dur a terme aquest projecte, la Unió Europea destina més de 2 milions euros al Modul-dance, que suposa el 49% de la despesa total. El programa es desenvoluparà durant quatre anys a partir d’enguany.

Les cases de dansa integrades en el projecte són de París, Toulouse i Lyon (França), Loulé (Portugal), Düsseldorf i Dresden (Alemanya), Tilburg (Països Baixos), Poznan (Polònia), Estocolm (Suècia), Londres (Gran Bretanya), Dublín (Irlanda), Copenhague (Dinamarca), Viena (Àustria), Atenes (Grècia), Nicòsia (Chipre), Ljubljana i Maribor (Eslovènia).

+ info