Actualitat

El Mercat de les Flors coproduirà amb Wim Vandekeybus

13/06/2008

El Mercat de les Flors obrirà la temporada amb una producció d’Akram Khan i el Ballet Nacional de la Xina i la tancarà amb una coproducció del coreògraf belga Wim Vandekeybus i la seva companyia Rosas, segons publica el diari el Punt.

La companyia farà una estada de quinze dies a Barcelona, abans d’estrenar, i presentaran una peça sobre el foc, en què s’olorarà el ritme de la ciutat. El projecte Centre de les Arts del Moviment comença a mostrar les seves potencialitats, quan tot just fa un any es va aprovar el Consorci que certifica la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona, Generalitat i també Ministeri (tot i que no consti com a patró) d’apostar per la dansa.

Sota el paraigua de les cartografies. El Mercat de les Flors basteix la pròxima programació unint les seves propostes en plànols imaginaris. Per una banda, la cartografia serà territorial perquè hi haurà una àmplia demostració de dansa contemporània de països que difícilment s’han vist a Catalunya. Hi haurà companyies d’Austràlia, el Japó, la Xina, Colòmbia, els Estats Units i el Senegal, a més d’acollir muntatges de coreògrafs europeus (del Regne Unit, Bèlgica, Itàlia…)

També hi haurà la voluntat de fer un mapa que aplegui diversitat d’estils: com ara per exemple les dues setmanes de flamenc previstes i el cicle de tres coproduccions amb el Centre Coreogràfic de Montpeller (un equipament veí que és un dels degans en la promoció de la dansa a Europa). Tres creadors catalans, instal•lats a Montpeller, conduiran un cicle de ballarins catalans exiliats professionalment. Un tercer recorregut cartogràfic permetrà fer una panoràmica de la companyia Malpelo: es recuperaran fins a set produccions. Aquest grup, a més, té pendent un duet previst per aquesta temporada al Lliure i que es va haver d’ajornar per una lesió.

Francesc Casadesús està molt satisfet del primer any del consorci que permet treballar amb calma, sense les pressions electorals de les administracions implicades. Amb un pressupost de gairebé 4,5 milions, el projecte de Centre de les arts del Moviment s’acabarà desplegant fins al 2011. Amb l’últim reforç de personal, es podrà impulsar polítiques de producció, aules pedagògiques i una línia editorial sobre teoria i pràctica de la dansa contemporània.