Actualitat

El Mercat de les Flors busca 20 voluntaris per acompanyar i assistir en assajos i funcions als artistes de l’espectacle de Boris Charmatz al MACBA

04/09/2018

El Mercat de les Flors busca 20 voluntaris per acompanyar i assistir en tot el procés d’assajos i funcions als artistes de 20 ballarins pel segle XX del coreògraf Boris Charmatz al MACBA, en una col·laboració amb el Mercat de les Flors.

Ofereix la possibilitat de viure, conèixer i formar part d’un espectacle que inclou a 20 artistes d’alt nivell de l’escena internacional en la posada en escena dels moments més significatius de la dansa del segle XX.

El Mercat de les Flors i el MACBA oferiran als voluntaris facilitats per accedir a les diferents activitats de les dues institucions:

  • Abonament per a 4 espectacles de la Temporada 2018/19 del Mercat de les Flors.
  • Passi per a totes les exposicions del MACBA durant un any.
Condicions
Assajos:
Dijous 25 d’octubre de les 10:30h a les 18:30h
Divendres 26 d’octubre de les 13:00h a les 21:30h
Funcions:
Dissabte 27 d’octubre de les 11:30h a les 20:00h (la funció és de 16:00h a 20:00h).
Diumenge 28 d’octubre de les 9:30h a les 15:00h (la funció és de 11:00h a 15:00h).
Cada voluntari acompanyarà en tot moment del procés a un ballarí en concret per tal d’assistir-lo i ajudar-lo en un clima de col·laboració, confiança i autèntic intercanvi entre artistes i col·laboradors.
Es requereix nivell alt d’anglès i/o francès.
Els àpats dels voluntaris entot el procés aniran a càrrec dels organitzadors.
Més informació i inscripcions aquí.

Sobre l’espectacle

Un arxiu vivent que es presenta a museus d’arreu del món: vint artistes de diferents generacions interpreten, evoquen, s’apropien i transmeten cèlebres solos, ara ja oblidats, del segle passat. Uns solos que originàriament havien estat concebuts o interpretats per alguns dels ballarins, coreògrafs i artistes de performance més significatius de l’escena moderna i postmoderna. Cada artista presenta el seu museu, en què el cos és l’espai definitiu per al museu de la dansa. Per tant, no hi ha ni escenari ni demarcació de l’espai interpretatiu, sinó que els artistes circulen lliurament entre les galeries del museu i altres espais públics.

Sobre Boris Charmatz

Boris Charmatz s’ha atrevit a convertir un centre coreogràfic en un museu de la dansa, a crear moviments a partir del dictat d’unes fotografies i a coreografiar pensant en cossos morts. Charmatz utilitza la tergiversació, els creuaments i les mutacions com a ingredients principals de la seva màgia negra per desplaçar qualsevol intent de certesa. Presentem per primera vegada a Barcelona a aquest imprescindible coreògraf francès que expandeix la dansa més enllà de límits i fronteres en espais singulars.