Actualitat

“El mal menor” de loscorderos.sc guanya el Premi Unnim

27/06/2011

L’obra de teatre físic El mal menor , de la companyia loscorderos.sc ha estat la guanyadora del Premi Unnim de Teatre, que s’ha desenvolupat durant tot el mes de juny a l’Auditori-Teatre de Calldetenes.

Loscorderos.sc és un projecte artístic format per David Climent, Pablo Molinero i Pilar López que indaga, amb les seves creacions, en la naturalesa de l’ésser humà. El seu llenguatge teatral està basat en la interrelació entre text y fisicalitat, amb la finalitat de trobar noves vies de narració amb les quals arribar a móns extraquotidians, allunyats del simple retrat de la realitat. La companyia es va crear l’any 2003, tot i això porten treballant junts des del 1994. Junts i per separat han treballat en nombroses companyies i projectes com La Fura dels Baus, Sol Picó, La Danaus, etc.

El mal menor  és la cinquena peça del grup.  David Climent i Pablo Molinero, al costat de Nacho Vera –membre de la banda musical Rosvita– formen el trio d’actors globals sobre l’escenari que, al llarg de tota la durada de la peça, va desplegant força, codis i llenguatges d’una forma aclaparadora i simbiòtica, passant del teatre físic a la paraula, la música en directe o a la dansa, i així successivament.

El jurat del Premi Unnim, format per l’actriu Sílvia Bel, el director teatral Josep Maria Mestres i el periodista Toni Puntí, ha valorat “el risc i el compromís d’una proposta que explora diferents llenguatges i aborda qüestions d’extrema contemporaneïtat”. A més, considera que “desafia l’espectador” i “l’enlluerna per la força i la tècnica d’uns intèrprets en estat de gràcia i entrega absoluta”.

El Premi Unnim de Teatre, és una plataforma per a totes les companyies de teatre, que sovint tenen dificultats per donar a conèixer el seu treball. El Premi vol ser una oportunitat perquè les companyies puguin fer un pas endavant i és el més ben dotat de Catalunya, atorga 10.000 euros al guanyador.

El premi del públic i la menció extra que ha atorgat el jurat són de 3.000 euros cada un, i han recaigut en l’espectacle Flirt de Guillem Albà i l’Always Drinking, i en Operetta de la companyia Cor de Teatre, respectivament.  El rap de Lady M. de Projecte Vaca, Associació de creadores escèniques i La marca preferida de las hermanas Clausman de la companyia Tantarantana han estat les companyies finalistes que han rebut 900€ cada una.

http://www.youtube.com/watch?v=sm7CTsI59DI