Actualitat

El Liceu redueix a la meitat les funcions de dansa fora d’abonament

15/01/2010

Iphigenie auf Tauris de la companyia Pina Bausch, Giselle del Dresden Semperoper Ballett i un programa amb diverses coreografies de la companyia americana de Marta Graham, protagonistes de la temporada 2010/11

Aquest matí el director general del Teatre del Liceu Joan Francesc Marco, juntament amb el director artístic Joan Matabosch, han presentat als mitjans de comunicació la temporada artística 2010-2011. En la nova temporada matindran el nombre de funcions respecte la temporada anterior (124), malgrat que la dansa s’ha vist afectada perdent una funció, que ha augmentat en canvi l’ òpera. Així hi haurà un total  de 3 espectacles de dansa amb 15 funcions en total,  mentre que d’òpera n’hi haurà 10 amb 94 funcions, 5  concerts amb 10 funcions,  i 5 recitals amb 5 funcions en total.

També disminueix el nombre de funcions de dansa fora d’abonament. Mentre que l’òpera es manté oferint més de 30.000 localitats, i els concerts i els recitals dupliquen localitats (de 4.576 a 9152, i de 2.288 a 4.576, respectivament), la dansa passa de 12.000 localitats a 6.600, gairebé la meitat.

Davant d’aquestes xifres, el director artístic del teatre Joan Matabosch, ha manifestat que es una redució minsa i que no té un motiu. Quant a les entrades fora d’abonament ha dit: “El teatre té fiuncions amb Plácido Domingo i Josep Carreres que no seria lògic vendre només per a abonats, per aquest motiu, s’obren més entrades lliures, per a que tothom pugui accedir, per això s’han augmentat les localitats en aquests tipus”.

Programació de dansa
Al mes de setembre ha programat Iphigenie auf Tauris de la companyia Pina Bausch, una òpera de Christoph Wilibald  Gluck en quatre actes, amb coreografia de la prestigiosa creadora alemanya. Es tracta d’una obra que explota a fons els conflictes emocionals de la tragèdia i que va significar el primer gran èxit de la coreògrafa.

Al mes de novembre podrem veure el Dresden Semperoper Ballett, amb la seva particular versió del clàssic Giselle, coreografiada per David Dawson. Haurem d’esperar 8 mesos per a tornar a veure dansa al Liceu, al juliol hi actuarà la reconeguda companyia americana de Marta Graham amb: Errand into the Maze, Dvision of Angels, Embatteled Garden, Sketches from i Chronicle.

Cal destacar dins de Petit Liceu, les actuacions del Dresden Semperoper Ballett, en una versió reduïda i adaptada al públic infantil de Giselle, i la de la jove companyia IT Dansa, amb el mateix programa que oferirà aquest mes de març al mateix teatre: Sechs Tänze de Jirí Kylián i Minus 16 d’Ohad Naharin, un programa, pensat per al públic juvenil.