Actualitat

El Graner ofereix 2 beques per a socis per al laboratori de creació “Connexions entre la Dansa Urbana i la Dansa Contemporània”

30/09/2013

El Graner ofereix als socis i sòcies de l’APdC dues beques per a participar al Laboratori de creació  “Connexions entre la Dansa Urbana i la Dansa Contemporània” amb Vanitton Lakka, que tindrà lloc al citat centre de creació els dies 10 i 11 d’octubre de 10h a 14h. 

Hi poden optar socis i sòcies professionals i estudiants de l’APdC, i és imprescindible poder estar present els dos dies del laboratori. Els interessats/des heu d’enviar un mail a projectes@dansacat.org fins el dia 6 d’octubre. Els guanyadors de les beques es decidiran per sorteig i es comunicaran via web.

SOBRE EL TALLER…
Cada vegada és més notable l’acostament entre l’univers de la dansa i la cultura Hip Hop i la dansa contemporània. Per tant, el laboratori es desenvolupa en dues línies. La primera, té com a objectiu proporcionar tècniques i patrons de moviment procedents de les danses urbanes, des de la perspectiva d’un cos híbrid i en diàleg amb l’univers de la Dansa Contemporània – Tècnica Release. La segona, es centra en l’ús dels jocs i les estructures compositives que es caracteritzen per la repetició, juxtaposició i simultaneïtat, amb l’objectiu de discutir i desenvolupar estructures coreogràfiques que dialoguin amb les actuals tradicions experimentals de la història de l’Art Contemporani.

Objectius
Introduir als participants en les possibles connexions entre les diferents tècniques de les danses urbanes i la seva utilització en treballs de dansa contemporània.

Metodologia
A partir de seqüències tancades, improvisacions i exercicis de composició coreogràfica com la repetició i la fragmentació.

Participants
Ballarins de breakdance, dansa contemporània i persones interessades en l’estudi dels possibles punts de contacte entre la Dansa Urbana i la Dansa Contemporània.
Artistes i estudiants d’altres tècniques són benvinguts.

Sobre Vanilton Lakka
Lakka és professor en Arts de PPGArtes-UFU i Llicenciat en Ciències Socials-UFU. Ha impartit tallers en diferents espais de països d’Amèrica Llatina, Europa i Àfrica. Actualment desenvolupa la seva carrera com a coreògraf en solitari, treballant amb diversos col·laboradors, i és professor al Postgrau Dansa UFV – Universidade Federal de Viçosa – Brasil. www.lakka.com.br