Actualitat

El Govern aprova ampliar al 70% l’aforament dels espais d’arts escèniques

22/09/2020
La Generalitat ha aprovat que les sales de teatre, de cinema i de concerts puguin obrir al 70% de l’aforament sempre que no se superi el miler d’assistents i tothom estigui assegut. L’ús de la mascareta segueix sent obligatori, tant en espais tancats com oberts.
En la resolució publicada al DOGC ahir 21 de setembre, s’afirma el que fa mesos que defensa el sector cultural: que “les activitats culturals d’arts escèniques i musicals no estan sent activitats que l’evidència actual demostri que hagin produït brots significatius i que el desenvolupament d’aquestes activitats suposi un risc elevat en la transmissió comunitària de la Covid-19. […] Aquestes activitats majoritàriament comporten nivells de contacte i interacció social de menys risc (amb persones assegudes durant la majoria del temps que dura l’activitat i amb poc moviment i interacció social amb altres persones que comparteixen l’activitat) que d’altres activitats”.
Aquest canvi en la limitació d’aforament aprovat pel PROCICAT afecta només a algunes poblacions:  Barcelona, Viladecans, el Prat deLlobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues deLlobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs,Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.
Podeu consultar el pla sectorial actualitzat aquí.