Actualitat

El Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona selecciona les “millors obres”

14/10/2008

El Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona (VAD)  ha seleccionat per aquesta edició un total de 71 obres entre els 720 originals que artistes d’arreu del món han enviat. Segons ha explicat Núria Font, directora de la mostra,  han fet una selecció més reduïda que en altres edicions per poder donar més visibilitat a les propostes de més qualitat.

El VAD pretén ser una plataforma per donar a conèixer les propostes més actuals i innovadores relacionades amb el vídeo de creació i les arts digitals vinculades a l’expressió audiovisual. Aquest any el 35% de les obres són catalanes i la resta provenen de països com Canadà, Mèxic, Palestina, Japó, Egipte o Estats Units.

Segons la directora del festival, es tracta d’una convocatòria molt àmplia perquè inclou moltes disciplines i formats diferents. Una de les novetats principals d’aquesta edició és que tots els projectes que es presentaran a les Nits Digitals van a concurs.

Les projeccions de vídeos a la Casa de Cultura estan dividides en tres subgrups:  Idees, poesia, paisatge, conceptes i forma; acció, performance, moviment, cos, dansa i música; i societat, realitat, document i retrat.

En total, el premi que atorga el festival és de 6.000 euros i, a més, crea un arxiu amb les obres que han estat seleccionades que després es poden difondre mitjançant diferents plataformes.

Les activitats començaran el 15 d’octubre i finalitzaran el  diumenge dia 19 amb l’exposició de les obres interactives i instal·lacions,  i la projecció dels vídeos premiats a la Casa de Cultura.