Actualitat

El Festival InOut mostra creacions artístiques realitzades a presons

22/10/2010

Del proper 4 de novembre i fins al 27 de novembre tindrà lloc a diversos espais culturals i penitenciaris d’arreu de Catalunya la segona edició del Festival europeu InOut, de creació artística a les presons.

Aquest festival, que transcorre a dins i a fora de les presons, posa en circulació produccions teatrals i cinematogràfiques desenvolupades en contextos de tancament penitenciari, així com els seus processos de creació, establint ponts entre persones, entitats o àmbits separats per fronteres físiques o mentals.

InOut Festival proposa una programació basada en criteris de qualitat i singularitat, i permet experimentar la presó com a espai de cinema, teatre o dansa. La programació recorre diversos espais culturals i penitenciaris de Barcelona, La Roca del Vallès, Granollers, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Esteve Sesrovires i Tarragona. 

El  Festival també oferirà una formació en Teatre Dansa, del 8 al 10 de novembre, dirigida a professionals i impartida per la coreògrafa Michelina Capato, que compta amb una llarga experiència al capdavant de la seva companyia Teatro In-Stabile de Milà aplicant metodologies en contextos de tancament. Els socis de l’APdC tenen un descompte del 15% en aquesta activitat, el preu final és de 150€.

També hi haurà taules rodones com “De l’ ocupació del temps lliure a la formació professional” que comptarà amb professionals de la dansa com Toni Mira, coreògraf que desenvolupa un projecte de video-dansa amb Finmatum.

Programa de l’InOut Festival