Actualitat

El Festival Grec presenta la programació 2018, amb 11 espectacles de dansa

04/05/2018

Divendres 4 de maig el Grec Festival de Barcelona presentava la programació de 2018, que se centrarà en el diàleg entre Orient i Occident.

Durant el mes de juliol s’hi podran veure 83 espectacles, 11 dels quals són de dansa:

Xenos, De Akram Khan.

La bellesa i l’horror, dues cares de la condició humana, són al centre d’una coreografia que transcorre durant la I Guerra Mundial i que se centra en l’experiència d’un dels molts soldats colonials que van lluitar i morir en el conflicte.

Del 3 al 5 de juliol a les 20h al Mercat de les Flors.

Cuculand Souvenir, De Roberto Olivan Performing Arts.

Dansa i circ contemporanis es fusionen en una producció de gran format que explora l’impacte de l’evolució tecnològica en la nostra quotidianitat.

El 6 de juliol a les 22h al Teatre Grec

Eun-Me Ahn, de Dancing Grandmothers.

La coneixen com “la Pina Bausch de Seül” i és una coreògrafa que ha atret poderosament l’atenció del públic occidental barrejant tradició i modernitat. Ara, converteix l’escenari en una gran pista on posa a ballar… un grup d’àvies!

9 i 10 de juliol a les 20h al Mercat de les Flors.


Pine Smoke, de Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan

La bellesa de la cal·ligrafia esdevé moviment en un muntatge que torna a portar als escenaris barcelonins la que ha estat considerada la principal companyia de dansa contemporània de tot Àsia.
10 i 12 de juliol a les 22 al Teatre Grec.

My Neighbor Sky. Lluna, sol i una estrella, d’Andrés Corchero / Oguri

Dos ballarins i coreògrafs que es van conèixer a la companyia del mític Min Tanaka porten al Grec una nova versió del duet que ja van mostrar el 2013 al festival de Barcelona. Dos talents excepcionals s’inspiren i contaminen mútuament.

Del 12 al 15 de juliol a les 20.30h a la Fundació Joan Miró.

Grito Pelao, de Compañía Rocío Molina.

Un muntatge coreogràfic i musical que ens submergeix en el desig personal d’una bailaora de tenir un fill i que, tot desplegant en escena un entramat de relacions humanes, ens proposa una reflexió sobre la maternitat.

18 i 19 d’abril a les 22h al Teatre Grec.

La Casa del Panda, de Compagnia TPO.

Aquest espectacle per a públic familiar recorre la cultura, les tradicions i les mil històries de la Xina, un país que, com aprendran els joves espectadors d’aquest muntatge, ens demostra que hi ha moltes maneres d’entendre el món.

20 i 21 de juliol a les 18h al Mercat de les Flors.

Gala, de Jérôme Bel.

L’espectacle fa créixer les expectatives del públic i esborra les fronteres entre l’èxit i el fracàs d’una representació, en suggerir que el teatre és comunitat, tant a l’escenari com a fora. Un tour de force especialment entretingut i realment radical.

22 i 23 de juliol a les 20h al Mercat de les Flors.

Pasionaria, de La Veronal.

Quina idea del progrés se’ns està imposant? Cap a quin món artificial ens estan empenyent? Hi reflexiona, mitjançant la dansa, una companyia que ens proposa donar un cop d’ull a un futur sense passions.

25 i 26 de juliol a les 20.30h al Teatre Lliure de Montjuïc.

Handle with care, de Tangen|Benzal.

El Grec Festival de Barcelona porta a escena la peça guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre amb la finalitat de contribuir a donar a conèixer els nous creadors de dansa de la ciutat.

Del 26 al 28 de juliol a les 20.30h a Sala Hiroshima.

Cuentos de azúcar, de Eva Yerbabuena.

Bailaora i coreògrafa imprescindible en l’escena del flamenc del nostre temps, l’artista ens convida a un viatge escènic en què utilitza el cante, la música i el baile per introduir-nos en les tradicions musicals de l’illa d’Amami, al Japó.

27 i 28 de juliol a les 20h al Mercat de les Flors.

Consulta tota la programació del Grec Festival de Barcelona aquí.