Actualitat

El Festival Dies de Dansa continua apropant la dansa a tots els públics

16/06/2010

De l’1 al 5 de juliol tindrà lloc la XIX Edició Festival Internacional de Dansa Contemporània en Paisatges Urbans, Dies de Dansa. L’esdeveniment tindrà lloc a diversos espais públics de Barcelona, Mataró, Sabadell i Sitges. El festival ofereix un ampli ventall d’actuacions gratuïtes de dansa on destaquen l’ús de diferent llenguatges, les noves tendències i amb companyia de diverses procedències. Un cita anual on els diferents creadors, ballarins i companyies mostraran els seus millors treballs per donar-se a conèixer a públic i professionals del sector. Una proposta nascuda a Barcelona de la mà de l’Associació Marató de l’Espectacle i que avui es representa a més de trenta ciutats del món.

El país destacat aquest any per la quantitat de companyies presents és la República de Corea que amb un total de 7 companyies participants oferiran al públic una mirada diferent i particular característica d’aquest país asiàtic.

Un total de 24 companyies locals, nacionals i internacionals participaran en aquesta edició. L’alta participació amb un total de 61 actuacions consoliden el festival Dies de Dansa com a una plataforma per a donar a conèixer la dansa contemporània i com a un espai de visibilitat per a moltes companyies que per altres vies tindria problemes d’exhibició. Un festival tant pel públic com pels professionals de la dansa.


Tallers
Un any més, el festival organitzarà tallers gratuïts per oferir formació de dansa donant l’oportunitat als ballarins i aficionats de treballar amb coreògrafs professionals. En aquest edició es defineixen els objectius dels tallers; si abans estaven destinats als ballarins aquest any s’obren encara més per a buscar el vincle entre la dansa i la comunitat, d’aquesta manera es faran tallers vinculats a temàtiques socials com la desocupació o l’aïllament per mostrar com la dansa és un element integrador que s’implica amb els problemes socials i amb els sectors desprotegits de la societat. Després de l’èxit obtingut la passada edició amb els tallers de Dansa en Família, aquest any seguiran tenint un paper molt destacat dins del festival.

+ info: http://www.marato.com/dies.html

+ info: http://www.marato.com/dies.html

+ info: http://www.marato.com/dies.html