Actualitat

El Festival Deltebre Dansa, reconegut com un dels millors festivals d’Europa

30/09/2019

El Festival Deltebre Dansa ha estat reconegut com un dels cinc millors festivals d’Europa per l’Associació Europea de Festivals. El seu director, el ballarí i coreògraf Roberto Olivan, va recollir el guardó el dijous dia 26 de setembre a la cerimònia d’entrega dels EFFE Awards 2019-2020 que ha tingut lloc al Bozar – Centre for Fine Arts de Brussel·les. 

Els premis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE), concedits per l’Associació Europea de Festivals, reconeix els festivals més innovadors i oberts a la comunitat que creen tendències en els seus territoris. El jurat internacional d’EFFE ha escollit Deltebre Dansa entre els 24 finalistes als premis per ser un festival que “genera un gran impacte i un fenomen real en aquest petit poble del sud de Catalunya, al Delta de l’Ebre”. El jurat ha remarcat que es tracta d’un “festival accessible per un gran ventall de públic però també ha esdevingut un lloc on els professionals poden fer workshops i cursos”, han manifestat en un comunicat.

A part del Deltebre Dansa, el jurat també ha reconegut la tasca de quatre festivals més: el GogolFEST – Multidisciplinary International Festival of Contemporary Art, d’Ucraïna; el Conrad Festival de Polònia; el Førde Traditional and World Music Festival de Noruega; i el festival Welcome to The Village, dels Països Baixos. A més, l’EFFE Audience Award, triat per votació popular, ha recaigut en el Varna Summer International Music Festival de Bulgària.