Actualitat

El Festival Deltebre Dansa arriba a la 13a edició

14/06/2017

Amb la seva 13a edició, que serà del 10 al 23 de juliol, el Festival Deltebre Dansa s’ha establert com un dels referents del sector de les Arts Escèniques, tant a escala nacional com internacional. Al llarg de tots aquests anys, aquest projecte de gran escala ha aconseguit un fet tan complex com el de crear un esdeveniment d’interès cultural, de caràcter innovador i d’alta qualitat artística. La prova ha estat el seu creixement exponencial edició rere edició. Deltebre Dansa ha estat capaç de crear i consolidar nous públics, d’obrir les Arts Escèniques al públic especialitzat i al públic general.

En paraules del seu director artístic, Roberto Olivan, “són ja 13 edicions seguides, lluitant ferventment per fer possible un escenari únic on es reformula el llenguatge del moviment per prendre noves dimensions. 13 edicions marcades clarament pel caràcter innovador d’un projecte que se situa com a referent del sector durant 15 intensos dies, any rere any. 13 edicions que són només l’inici d’un projecte que pretén continuar esforçant-se per ser sempre millor i recordar-nos que sí hem d’apostar per allò en el que creiem, perquè va ser així com es va aconseguir transformar un petit taller de dansa en un festival internacional de les Arts Escèniques”.

Durant 15 dies es programen 49 espectacles, 12 tallers professionals i 5 tallers d’inciciació, a més de monogràfics i laboratori creatiu.

Deltebre Dansa solidari

Per tercer any consecutiu el festival inclou a la seva programació la Nit Solidària i del Circ, que tindrà lloc el dijous 13 de juliol als espais d’espectacles i oci, al Parc del Riu de Deltebre. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu reforçar el ferm compromís del Festival Deltebre Dansa amb les persones, especialment amb la comunitat que l’acull.

Una vegada més, s’organitzarà una recollida d’aliments, que s’iniciarà a les 20 h, a l’exterior de la Carpa Deltebre Dansa, i estarà animada amb una sèrie d’activitats i sorpreses. I a les 22 h, a la Carpa Deltebre Dansa, es donarà el tret de sortida a la varietat d’espectacles que tindran lloc durant aquesta nit.
 
Els encarregats de guiar la III Nit Solidària i del Circ seran Guillem Albà & La Marabunta, amb el seu renovat espectacle Marabunta, pura bogeria i descontrol absolut que donarà pas a cadascun dels espectacles de la nit. Una nit plena de circ, dansa i música, on es podrà gaudir dels espectacles d’artistes de tot el món: Cie L’Indécente, Zirkus Morsa, Alexis Akrovatakis, Britt Portelli i Jose & Dani.