Actualitat

El Festival Dansat es trasllada al mes d’abril per la incertesa econòmica

21/10/2013

Degut a la incertesa pel que fa als ajuts del sector de la dansa per a la temporada 2013-14, la direcció del SAT! ha decidit ajornar el festival Dansat al mes d’abril 2014, mantenint com a programació regular del mes de novembre Barris en dansa, l’estrena del resultat de la segona edició del projecte de dansa comunitària d’Álvaro de la Peña; Leave.Two.House, espectacle de la prestigiosa companyia noruega Zero Visibility Corp, dirigit per Ina Christel Johannessen i l’espectacle familiar de diumenge: Río de luna, premiat espectacle dels andalusos Da.te Danza.

Tot i l’interès d’Oscar Rodríguez (director del SAT!) i Thomas Noone (assessor artístic de dansa) de mantenir el festival Dansat al mes de novembre, com es porta fent des de fa un parell d’anys, la mostra de dansa de Barcelona, que aquesta temporada celebra la seva 10a edició, haurà de tornar als seus inicis, en que es celebrava durant el mes d’abril.

La decisió s’ha pres davant la incertesa en els ajuts a la dansa per a la present temporada. Tot i que s’espera mantenir els ajuts, l’equip del SAT! ha preferit traslladar el festival a dates en que es coneguin els pressupostos i condicions per a que es pugui celebrar correctament.

Així doncs, durant els dies 22, 23 i 24 de novembre de 2013, es mantindran 3 propostes que havien de formar part del festival i que passaran a formar part de la programació regular de l’Espai Dansat! (l’espai de dansa del SAT!).

El divendres 22 de novembre, doncs, tornarà a l’escenari del SAT! el resultat d’un nou Barris en dansa, projecte de dansa comunitària d’Iliacán Cia de dansa, amb la direcció d’Álvaro de la Peña, que celebra la seva segona edició, després d’haver guanyat el passat Premi Ciutat de Barcelona.

Dissabte 23 aterrarà a l’Espai Dansat! un espectacle de dansa contemporània de la companyia noruega Zero Visibility Corp, una de les formacions més importants del seu país, fundada l’any 1996 i dirigida per Ina Christel Johannessen. L’espectacle, Leave.Two.House presenta dues dones en un joc de döppelgangers, oposats, bessons… tancades en un espai ple de tamborets i corbs.

Diumenge 24 arriba el torn a la dansa per a infants amb el preciós muntatge de Río de luna, de Da.te Danza, millor espectacle de dansa a FETEN 2011, un estímul visual fantàstic i una primera aproximació al llenguatge del moviment per als més petits de la casa.

Més informació: www.espaidansat.cat