Actualitat

El Festival Dansat arriba a la seva desena edició

15/04/2014

La desena edició del Festival Dansat torna al mes d’abril amb 5 espectacles, 2 tallers de dansa i una exposició per a tot tipus de públics: contemporanis, tradicionals, radicals, joves o familiars. Entre les propostes que aterraran del 23 al 27 d’abril  a l’escenari de l’Espai Dansat! (SAT!) destaquen les de l’actriu Marta Etura, que presenta “Return”, junt amb Chevi Muraday, la presentació de peces curtes d’estudiants de l’Institut del Teatre o “Material inflamable”, solo de l’andalús Guillermo Weickert.

El dia de Sant Jordi, aquells aficionats a la dansa contemporània i fidels seguidors del festival Dansat tindran l’oportunitat de gaudir en escena de la companyia Losdedade, formada per Marta Etura i Chevi Muraday, que presentaran “Return”, una poètica reflexió sobre les relacions de parella que acabarà amb un col·loqui amb els intèrprets.

El dijous 24 al vespre serà el torn dels joves estudiants de dansa de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic i del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, que presentaran peces curtes coreografiades i interpretades per ells mateixos.

La barreja de tradició i modernitat arribarà divendres directa del País Basc i de la mà de la companyia Tanttaka/Kukai i dels versos de Joseba Sarrionandiaen, que serviran de fil conductor i escenari per als set ballarins de la companyia.

Per als que busquin replantejar els conceptes i fonaments de la dansa contemporània, arriba dissabte, l’andalús Guillermo Weickert amb “Material inflamable”, un solo que reflexionarà sobre el paper del ballarí, l’espectador i el propi cos com a eina de treball.

El festival tancarà la seva programació amb un espectacle de dansa per als més petits. A les 12h i a les 17:30h, la companyia Nats Nus presentarà “Minimón”, on la Lua, la seva protagonista, remenarà calaixos i armaris de l’habitació dels nens per a descobrir-hi histories amagades.

A més, el festival comptarà amb activitats paral·leles com l’ exposició “En Dansa” d’Israel López i Toni Payán, sobre el procés de creació del projecte de Barris en Dansa, que va presentar el seu segon espectacle a l’escenari de l’Espai Dansat! (SAT!) el passat mes de novembre; o els tallers que Thomas Noone impartirà tant per a professionals com a no professionals.

Veure el Programa