Actualitat

El Festival Ciutat Flamenco 2013, dedicat a la figura de Carmen Amaya

07/05/2013

Ciutat Flamenco és un festival de creació, experimentació i exhibició de propostes heterodoxes, transgressores i interdisciplinàries en l’àmbit del flamenc contemporani. El seu és un plantejament universalista, obert i democràtic, que té la voluntat de desafiar els límits i constrenyiments de l’ortodòxia: tothom pot adoptar el flamenc com a llenguatge per expressar-se artísticament, i està permès barrejar-lo, transformar-lo i pervertir-lo per donar lloc a noves fórmules subjecte d’apreciació estètica.

En el nou format adoptat des de 2012, el Mercat de les Flors de Barcelona és el company de viatge principal del projecte, i acull la major part de les activitats públiques del festival. Enguany el certamen se celebra entre el 23 i el 26 de maig i està dedicat a la figura de Carmen Amaya, i té la vocació de revisar, reivindicar i actualitzar el llegat d’una de les artistes catalanes més universals.

El festival constituirà el tret de sortida i un dels esdeveniments centrals de l’Any Carmen Amaya, promogut per la Generalitat de Catalunya. Carmen Amaya encarna perfectament l’esperit de transgressió i universalitat que guia el certamen Ciutat Flamenco. Així doncs, bona part dels artistes, espectacles i produccions programades estableixen algun tipus de relació amb la bailaora i l’impacte del seu treball en el flamenc i la dansa en general.

Més informació: www.ciutatflamenco.com