Actualitat

El festival Choreoscope ofereix descompte als socis i sòcies de l’APdC

03/10/2018
Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, celebrarà 6 anys de cinema de dansa del 9 al 14 d’octubre.
El festival creix any rere any i, en aquesta edició, oferirà per primer cop una sessió especial de cinema de dansa en 3D a la Filmoteca de Catalunya. Per a aquesta projecció s’han seleccionat 11 curts, d’entre els quals en destaca Loops (2001-2011), derivat d’una gravació de captura de moviment d’una peça de Merce Cunningham per a mans i dits, adquirit pel MoMA per a la seva col·lecció permanent.
Els socis i sòcies de l’APdC tenen descompte d’1 euro per entrada i carnet presentat, tant a la taquilla del Cinema Maldà com a la de la Filmoteca.
A més, poden participar al sorteig de 5 entrades dobles per la inauguració Sessió Especial Merce Cunningham (9 d’octubre) o de 5 entrades dobles per a qualsevol sessió de selecció oficial (1, 2 o 3) a la Filmoteca (10,11,12 d’octubre).

SOBRE EL FESTIVAL

Aquest any l’organització ha rebut gairebé 600 obres, unes cent més que l’any anterior i més del doble que fa dos anys. Provenen de més de 20 països diferents, com ara Taiwan, l’Índia, la Xina, Brasil, Polònia, Corea del Sud i Afganistan, entre molts d’altres. En total, Choreoscope projectarà 36 curts, 3 documentals, 11 curts en 3D i un llargmetratge. Amb l’èxit de l’edició anterior com a precedent, Choreoscope amplia les seves seus de projecció: el Cinema Maldà, que acollirà la inauguració del festival el dia 9 d’octubre i la sessió del dia 13, i la Filmoteca de Catalunya, on es projectaran la resta de sessions. Comptarà també amb una seu virtual, Filmin, des d’on es podran veure totes les pel·lícules d’aquesta edició.
Consulta la programació aquí.

MERCE CUNNINGHAM: CENTENARI D’UN REFERENT
El 2019 serà el centenari del naixement de Merce Cunningham, un dels creadors que va establir les bases de la dansa contemporània tal com la coneixem avui dia. Choreoscope forma part del programa oficial del Centenari organitzat per la Fundació Merce Cunningham. El festival obrirà amb un documental del ballarí, acollirà un taller temàtic per a artistes i lliurarà el premi honorífic del festival a la Fundació Merce Cunningham.