Actualitat

El festival Choreoscope ofereix descompte als socis i sòcies de l’APdC i als amics i amigues de la dansa

04/10/2019
Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, celebrarà 7 anys de cinema de dansa del 15 al 20 d’octubre.
Enguany ha preparat una programació més diversa i amb més estrenes que mai: En total, el festival projectarà 48 curts, 2 documentals, 2 sèries i un llargmetratge. Comptarà amb diverses seus: la Filmoteca de Catalunya, el Cinema Maldà i la plataforma Filmin com a seu virtual del festival. També s’han programat sessions excepcionals al Centre Cívic Ateneu Fort Pienc i a l’Ateneu Cerdanyola de Cerdanyola del Vallès. En el marc del festival hi haurà una exposició fotogràfica a l’Arts Santa Mònica.

Entre tota la programació, Choreoscope celebra la carrera d’una de les ballarines més influents del panorama artístic nacional: Sol Picó. Per fer-ho, inaugurarà aquesta edició amb el documental dirigit per Susanna Barranco Amb el cor al genoll (2019). S’estrena en primícia a Catalunya, mostra el dia a dia de la ballarina Sol Picó després d’haver guanyat el Premi Nacional de Dansa (2016). També reflexiona com el pas del temps afecta la carrera d’una ballarina.

Per altra banda, enguany el festival trenca esquemes i ha programat una sessió de dansa sexualment explícita: XXXplicit Dance. Els assistents podran veure els 12 curts al Maldà el dissabte 19 d’octubre. A més, la sessió comptarà amb l’actuació de la ballarina Esther Martí i la seva peça Delete.

A més, el festival ha volgut homenatjar el voguing hereu del Paris is burning. Per fer-ho, s’ha aliat amb Vice i Filmin per projectar els capítols de la sèrie My house, estrena en exclusiva a Espanya. La sessió Planet voguing tancarà el festival (diumenge 20 d’octubre) amb la presència d’Anna Yang, mare de la casa Kiki House of Ubetta – Espanya.

En total Choreoscope presenta en primícia fins a cinc títols diferents. A part del documental inaugural, Amb el cor al genoll (2019), que s’estrena per primer cop a Catalunya, el documental neozelandès The Heart Dances (2018) es projectarà per primer cop a Europa.A més, els dos primers episodis de la sèrie My house, produïda per Viceland i pel productor executiu Spike Jonze, també es projectaran per primer cop a Espanya, així com el llargmetratge Somos Calentura (2018).
Els socis i sòcies de l’APdC, així com els amics i amigues de la Dansa, tenen 1 euro de descompte presentant el carnet a les taquilles.