Actualitat

El Fem Dansa 2018 arrenca a Sant Hipòlit de Voltregà al juliol

27/06/2018
Al juliol el Fem Dansa arrenca a Sant Hipòlit de Voltregà. En el marc de la 12ena edició del Festival Artot, el municipi osonenc dedicarà el 18 de juliol a la dansa, programant Labranza, del Col·lectiu Lamajara, als Jardins de la Llar a les 21h, i Sinestèsia, d’Iron Skulls, a l’amfiteatre del Pilar a les 21.30h.
Podeu consultar el programa complet aquí.
Sant Hipòlit de Voltregà s’incorpora a la cada vegada més extensa família del Fem Dansa, actualment formada per Tremp, Martorell, Palamós, Sant Joan de les Abadesses, Juneda i Alcover en el repte d’acostar la dansa al territori català.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és, per una banda, atansar el creador a la comunitat local (fer vida al municipi) i de l’altra permetre que la ciutadania s’atansi a la dansa com a disciplina artística. El resultats són molt positius: al 2017 6 municipis de Catalunya van programar, durant la tardor, un total de 33 actuacions de dansa i 14 tallers i pràctiques artístiques entre espectacles de carrer, de participació, espectacles de sala, espectacles per a públic familiar, accions de dinamització de públics, tallers oberts de dansa, presentacions de llibres, converses i col·loquis post-funcions, entrevistes…

El Fem Dansa forma part del pla de d’impuls de la dansa (2016-2017) que té voluntat de continuïtat en els propers anys, i consta de sis accions específiques que complementaran les polítiques de foment de la dansa, a fi de crear un escenari a Catalunya amb oportunitats per a la recerca, la creació i la producció de la dansa, per a la seva difusió, visibilitat i sociabilització.
És un projecte amb tres anys de vida impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, amb el suport  del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.