Actualitat

El director de Lanònima Imperial diu que sobren companyies de dansa

26/03/2008

En declaracions al diari Avui, el director de Lanònima Imperial, Juan Carlos García, afirma que ‘a Catalunya sobren companyies de dansa’.  La companyia estrena ‘Variacions Al·leluia’ en el marc del Festival DanSat a Sant Andreu.

García es mostra satisfet d’actuar al DanSat, ja que ‘tot el que es faci al país per a les companyies d’aquí és ben rebut’, i afegeix: ‘Falten circuits i llocs per actuar’. Tot i que els darrers anys la política de la Generalitat en matèria de dansa ha satisfet molta gent, García afirma sense embuts: ‘Com a director d’una companyia jo no ho noto. Cada cop hi ha més gent que fa coses per la dansa, però cada vegada sé menys qui és la dansa. Només existeixen els dansants i fer per a la dansa és fer per a tothom’.

El coreògraf, després de 22 anys dirigint Lanònima, assegura: ‘No existeix un debat estètic acurat, ni ètic. Hi ha moltes companyies que es diuen de dansa i que es fiquen en un lloc on no hi ha espai per a tothom. Aquí sobren companyies. Potser sobra la meva, no ho sé, però, com més gent hi ha per repartir, també més complicacions’.

Com a possible solució, a més, proposa un ‘gran compromís dels tres teatres públics -Lliure, Nacional i Mercat de les Flors- per donar sortida a les creacions, més regularitzacions, més coproduccions i una millor distribució per impulsar els espectacles’.