Actualitat

El Departament d’Ensenyament es compromet a resoldre la problemàtica dels titulats superiors en dansa

29/06/2011

La Plataforma per als Titulats Superiors en Art Dramàtic i en Dansa, formada per l’APdC, l’ATSIT i l’AADPC, ens vam reunir dimarts 28 de juny amb el secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Font. L’objectiu d’aquesta reunió –a petició de la plataforma- era exposar la problemàtica dels titulats superiors en dansa i en art dramàtic, i demanar que es duguin a terme les accions necessàries a fi de poder resoldre-la.

El problema principal és la manca de reconeixement de les Llicenciatures de Dansa, i d’Art Dramàtic, com a equivalents a tots els efectes a un títol universitari. D’aquest fet se’n deriven altres problemes com per exemple el fet que la titulació superior sigui puntuada amb 0 punts a la Borsa d’Interins; o que no puguin accedir a l’administració educativa i a estudis de postgrau, etc.

Durant la reunió li vam entregar al secretari de Polítiques Educatives un informe on s’explica amb tot detall la problemàtica, i es fa èmfasi en el conflicte amb la borsa d’interins, així com en la llei que demana que els titulats superiors facin un màster en didàctica i pedagogia per impartir les matèries relacionades amb la dansa al batxillerat artístic, màster que no existeix a Catalunya.

El senyor Font es va mostrar disposat a treballar per solucionar aquests dos punts, i va assegurar que és un tema “de preocupació, que no es pot abandonar”. També va afegir que no dubtarà en treballar conjuntament amb les entitats que formem la plataforma per anar avançant.