Actualitat

El Departament de Cultura puja els ajuts a la creativitat

30/01/2012


·El pressupost del Depar- tament de Cultura per al 2012 és de 301,5 milions d’euros, xifra que suposa una reducció del 0,3% respecte al 2011.

El conseller Ferran Mascarell va comparèixer ahir  davant la comissió de Cultura i Llengua del Parlament de Catalunya per presentar el pressupost, que inclou un augment de l’11,7% dels diners destinats a la creativitat i reduccions de les despeses en grans equipaments (el 13,4%) i d’administració (l’11,4%).

Una de les reduccions més significatives és la d’aportacions als grans infraestructures culturals: un 10% menys per al TNC i L’Auditori, i un 15% menys per al Liceu, el Lliure, el Macba, el MNAC i el Mercat de les Flors. El conseller considera que aquesta retallada provoca només una reducció de la programació, i prefereix apostar pels ajuts a la creativitat, perquè per a una petita companyia de teatre o dansa perdre els ajuts públics pot posar en perill la seva continuïtat.

Per àmbits sectorials, les partides més importants es destinaran a ajuts a la creativitat (86 milions), despeses de l’administració (56,3 milions), grans equipaments (49 milions) i patrimoni (31 milions). 

Podeu veure el detall del pressupost fent click aquí.