Actualitat

El coreògraf Roberto Olivan trasllada el taller de dansa a Deltebre

13/06/2008

El ballarí i coreògraf Roberto Olivan (Tortosa, 1972) ha carregat amb contundència contra la política cultural de l’Ajuntament de Tortosa amb motiu de la presentació de la cinquena edició del Taller Internacional de Dansa Contemporània, que ha traslladat a la població de Deltebre.

Olivan ha acusat el consistori de ‘manca d’interès cap a la cultura en general’ i ha afegit que ‘el meu cas es pot afegir al del festival Cruïlles i al de l’Entrecultures. Totes dues, apostes culturals importants però que sembla que no tenen cabuda dins l’actual oferta cultural de Tortosa’.

Olivan s’ha mostrat plenament satisfet de l’acollida que li ha brindat l’Ajuntament de Deltebre.  Des del 2004, el taller es feia a Tortosa. Adreçat a professionals de la dansa i d’altres disciplines artístiques s’impartirà del 30 de juny al 12 de juliol i té més d’un centenar d’inscrits i onze professors d’arreu del món. Es farà al Centre Cívic de deu del matí a dos quarts de nou del vespre i cada dia es faran jornades de portes obertes de cinc de la tarda a deu de la nit.

A més, s’han programat activitats paral·leles gratuïtes, entre les quals destaca l’espectacle multidisciplinari del compositor i cineasta belga Thierry de Mey, que la nit de l’1 de juliol oferirà una representació de les seues creacions cinematogràfiques amb dansa que es mesclaran amb l’espectacle Light music, del percussionista Jean Geoffroy.

Roberto Oliván és un coreògraf afincat a Bèlgica que enguany ha estrenat l’espectacle de circ, dansa, teatre i música titulat ‘Homeland’.