Actualitat

El coreògraf Joâo Lima, seleccionat per al TOT DANSA 2018 del Mercat de les Flors

08/01/2018

El concurs per a la selecció del coreògraf del TOT DANSA d’enguany s’ha resolt a favor de Joâo Lima.

Organitzat conjuntament per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut del Teatre i el Mercat de les Flors, TOT DANSA es dirigeix als centres d’educació secundària i de batxillerat públics. Té com a objectiu donar a conèixer al públic jove -i des del seu propi context de centre i professorat-, codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània. Durant tot l’any, el coreògraf seleccionat es fa càrrec de la formació del professorat, del procés de creació i de la direcció de la mostra del resultat final a l’escenari del Mercat de les Flors el maig de 2018.

La proposta de Lima, presentada sota el títol Vibrar el tiempo, posa especial èmfasi en aspectes i valors per treballar en l’entorn escolar a través de la dansa i la creació escènica, i fer-ho tant amb els joves estudiants com amb el professorat mateix.

Com a objectius de la seva proposta hi figuren propiciar el contacte dels joves amb pràctiques artístiques contemporànies, generar una experiència cultural rellevant pels participants i ampliar l’autoconeixement de cada participant i l’alteritat a través de la consciència corporal.