Actualitat

El Corella Ballet desmenteix haver negociat el seu trasllat a Catalunya

20/01/2011

*L’APdC ha parlat directament amb la companyia

La premsa d’avui ha recollit que Figueres podria acollir el Corella Ballet, i així ho ha manifestat el seu alcalde públicament. La premsa explica que aquesta és la idea amb què treballa l’alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), amb la complicitat de la Generalitat. Segons expliquen faria dos anys que el batlle estaria mantenint contactes amb la família Corella.

L’APdC ha parlat amb Mathew Bledsoe, mànager de la companyia i ens ha assegurat que no hi ha cap negociació institucional per el moment, ni ninguna oferta concreta de Catalunya, només una relació d’amistat amb l’alcalde de Figueres: “Hi ha una relació personal amb l’alcalde, i hem treballat amb l’Orquestra de Figueres quan hem actuat a Catalunya, però negociacions concretes no n’hi ha ni una”. Sobre Catalunya ha dit: “Estem encantats de la rebuda del públic i dels mitjans de comunicació, i de com reconeixen el nostre treball sempre que venim, però de moment a nivell institucional no hi ha cap negociació”, ha remarcat. D’altra banda, ha recordat que els inicis de la companyia es van gestar a Catalunya.

Ángel Corella va explicar en una recent roda de premsa a Barcelona que el suport de la Junta – 1,2 milions d’euros a l’any – està bé però és insuficient, i que s’ha de mirar “altres sortides i altres perspectives de futur”. Mathew Bledsoe assegura que estan “molt agraïts amb Castella i Lleó pel recolzament i per haver mantingut el pressupost en temps de crisi”. Bledsoe matitza: “Les declaracions de l’Àngel no són tant una queixa com un requeriment de recolzament d’altres institucions, patrocinis privats, etc.”, explica.

Corella ha dit diverses vegades que “Barcelona i Catalunya es mereixen una gran companyia de dansa clàssica”. En aquest sentit, l’alcalde de Figueres recorda que la ciutat disposa del Teatre Jardí per a unes mil persones i que aquest mateix mes es començarà la construcció de l’auditori al convent dels Caputxins, amb unes 300 localitats, i que podria acollir la reconeguda companyia.

Des del consistori asseguren que dur a terme la iniciativa aquest 2011 és “complicat” però que s’hi treballarà i, segons Vila, Corella ha establert un full de ruta que diferencia la part acadèmica de la companyia que hauria d’anar a Barcelona i que ho farà a Figueres, informació que la companyia no desmenteix.

Cal recordar que al 2001 es treballava amb la possibilitat que Sant Feliu de Guíxols -on Corella té una segona residència- es convertís en la seva seu. Però no va comptar amb el suport necessari i va decidir marxar a la Granja de San Ildefonso, a Segovia. Si finalment vindrà o no a Catalunya està per veure, però de moment no hi ha cap acord.