Actualitat

El conseller Santi Vila expressa la voluntat de consolidar la dansa

26/02/2016

El conseller de Cultura, Santi Vila, va exposar durant la seva compareixença a la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya del passat 23 de març, que la cultura és un instrument de cohesió social, equilibri territorial i generadora d’oportunitats per a formar nous públics. Tanmateix, en la seva intervenció, Vila es va marcar com a objectiu aconseguir que el pressupost del Departament arribi a llarg termini a representar el 2% dels comptes globals de la Generalitat. Actualment, només suposa el 0,74%.

El conseller de Cultura va esbossar els principis rectors durant la legislatura i va manifestar la voluntat de consolidar el sector de la dansa. Va explicar que es treballa per dur a terme “un pla d’accions per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país mitjançant la contractació d’artistes i companyies catalanes”. En aquest sentit, Vila va apuntar la intenció “d’ampliar el suport econòmic a les línies d’ajuts ja existents en aquest àmbit, així com l’impuls d’algunes accions específiques que formarien part del pla Dansa Nacional a Catalunya“.

Vila va assenyalar, també, l’objectiu de consolidar una xarxa de festivals de dansa. Des de l’APdC es rep la notícia amb optimisme i prudència donat el llarg camí que queda per recórrer en la millora de la situació laboral dels professionals de la dansa a Catalunya.