Actualitat

El CONCA proposa el relleu de Bru de Sala per Francesc Guardans

15/09/2009

Sis mesos després de la publicació del nomenament oficial del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA), l’etapa de Xavier Bru de Sala com a president es dona per finalitzada. Aquest fet es vol presentar oficialment des del consell amb caire positiu, com una decisió personal després d’una etapa d’engegada de l’organisme i l’inici d’una nova de consolidació per a la qual correspondria millor algú amb trets més executius, segons explica El País. Malgrat això, aquest diari recull declaracions del propi consell en què s’assegura que Bru de Sala “té grans valors però és la personalitat complicada que tothom sap, i això ha produït alguna tensió”.

El plenari del Consell ha proposat ja al president de la Generalitat, José Montilla, el nom d’un altre dels seus membres, l’actual secretari, Francesc Guardans Cambó, per a substituir a Bru de Sala.  Guardans  va néixer a Barcelona en 1952, és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i va estudiar cursos de postgrau en Ciències Econòmiques en la Universitat de Columbia, a Nova York. Va ser vicepresident de The Chase Manhattan, assessor del Grup Anaya i directiu de la multinacional editorial holandesa Wolters Kluwer a Sydney. És vicepresident executiu de l’ Institut Cambó, a més d’editor de la Col·lecció Bernat Metge.

Una vegada es produeixi el relleu de la presidència, Bru de Sala té la llibertat de seguir sent membre del mateix i en principi, continuaria com a conseller.