Actualitat

El CoNCA presenta 36 propostes per a la millora de la condició professional de la cultura

26/06/2014
L’acte va tenir lloc ahir a la Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona

Durant l’acte de presentació, el president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, Sr. Carles Duarte, va destacar el ferm compromís d’impulsar des de l’ organisme la proposta d’un conjunt de mesures per a millorar les condicions de treball de creadors, artistes, intèrprets i professionals d’altres oficis connexes, els quals sovint es troben en una situació de precarietat. Així ho revelen les dades recollides en una enquesta realitzada pel CoNCA en la que s’evidencia que el 43% dels treballadors del sector perceben menys de 12.000 euros d’ingressos bruts anuals per la seva activitat artística.

El document que s’ha presentat és el resultat d’un estudi previ que ha recollit totes les tasques realitzades anteriorment i les reivindicacions històriques de les organitzacions representatives dels treballadors de la cultura.

El document resultant, que ha estat contrastat amb els representants del sector en un procés d’esmena i millora, inclou 36 propostes agrupades en quatre eixos temàtics: el tributari, el laboral, el contractual i de drets d’autor i el formatiu. Us podeu descarregar el document sencer i el resum: