Actualitat

El CoNCA posa a debat els ensenyaments artístics superiors

23/10/2018

La diversitat que mostra el sistema d’ensenyament artístic superior al nostre país contrasta amb la d’altres àmbits formatius i disciplines. El CoNCA proposa un debat per abordar la realitat d’aquests estudis especialitzats a Catalunya en relació a aspectes com són la viabilitat o no d’una universitat de les arts, la recerca en l’àmbit artístic, el finançament públic i privat, l’equitat en l’accés als estudis, les beques i ajuts que s’hi destinen, la descentralització o el reconeixement social i professional, entre d’altres.

El CoNCA va encarregar el 2017 un informe al Dr. Francesc Xavier Grau, ex-rector de la URV i actual secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, que farà públic el dimecres 31 d’octubre a l’Escola Massana de Barcelona. Mercè Gisbert, membre del Plenari del CoNCA, donarà a conèixer les principals conclusions d’aquest informe, L’educació superior en l’àmbit artístic a Catalunya. Estudi i proposta d’organització, en el marc d’una jornada monogràfica que comptarà amb la participació de Francesc Xavier Grau.

Les Universitats de les Arts a Europa

Amb l’objectiu d’analitzar altres experiències formatives d’èxit a nivell europeu, els responsables de dues Universitats de les Arts de referència, ubicades a Holanda i Àustria, exposaran el seu model educatiu: Wilma Franchimon, presidenta de la Junta executiva de Codarts Rotterdam (Holanda), on cursen estudis de música, dansa i circ alumnes de 60 països, amb titulacions de Bachelor of Arts i Màster, i Andre Zogholy, cap del departament d’Investigació d’Art de la Universitat d’Art i Disseny de Linz (Àustria), promotors d’interessants projectes de recerca en l’àmbit del disseny i les belles arts.
Informació pràctica
Dimecres, 31 d’octubre de 2018, de 9:30 a 14 hores
Escola Massana Centre d’Art i Disseny de Barcelona
Inscripcions a través d’aquest formulari.
Descarrega el programa aquí.