Actualitat

El CoNCA entra a l’IFACCA

08/09/2009

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) és membre, des d’ahir, de la Federació Internacional de Consells de les Arts i Agències de Cultura (IFACCA). D’aquesta manera, el CoNCA participarà a l’assemblea general que l’IFACCA organitza del 22 al 25 de setembre a Johannesburg, Sud-Àfrica, on es reuniran uns 400 delegats i experts en l’àmbit de la cultura provinents de més de 70 països. A l’assemblea, entre altres qüestions, es presentarà el pla estratègic pels propers tres anys i s’escollirà una nova junta directiva. 

El CoNCA ha estat acceptat com a primer Consell de les Arts del sud d’Europa i com a un dels únics que és també consell de cultura; és a dir, que vetlla per les polítiques culturals d’un país.

L’IFACCA és la xarxa mundial formada per més d’un centenar d’organitzacions que treballen en l’àmbit les arts i la cultura per tal de donar suport a l’activitat que desenvolupen els consells, les agències i els ministeris de cultura d’arreu del món, i que té l’objectiu de potenciar la millora de la gestió, la cooperació, la recerca i l’intercanvi d’idees així com consolidar els coneixements col·lectius d’aquests organismes.