Actualitat

El CoNCA anuncia que obrirà un canal d’emergència per recollir les demandes dels sectors culturals

07/04/2020
Al llarg dels darrers dies el CoNCA ha efectuat un seguiment dels problemes que actualment ha d’afrontar el sector degut a la crisi del covid-19, de les diverses anàlisis de la situació i de les propostes que alguns sectors han plantejat com a mesures d’emergència.
El CoNCA ha fet pal·lès en un correu enviat a diferents entitats del sector, entre elles l’APdC, que “no deixen de treballar a favor d’un finançament just, eficaç i creixent per a la cultura per a eliminar la precarietat existent en els sectors (serveis, teixit associatiu, indústries, professionals i creació), així com en l’Estatut de l’artista. Aquestes són, actualment, les seves dues grans prioritats i amb motiu d’aquesta crisi hi dedicaran els esforços extraordinaris que siguin necessaris”.

Aprofitem per compartir el document Per un programa de supervivència cultural i artística de Catalunya que, a manera de manifest, va presentar el CoNCA el passat 20 de març, com a primer posicionament enfront de la situació de la cultura arran de la pandèmia i pensant en accions a portar a terme en el futur més immediat, i també les Mesures urgents per a la supervivència cultural i artística de Catalunya que va fer públiques el dia 3 d’abril.
Pel que fa a les actuacions del CoNCA, en breu activarà el Canal Emergència, un nou recurs que té per objectiu recollir les demandes dels sectors culturals i l’acompanyament personalitzat als i les agents culturals. També obrirà un canal de reflexió sobre el futur de la cultura després d’aquesta crisi que comptarà amb la participació d’un ampli ventall de veus del país.