Actualitat

El Circula! Tren de la dansa presenta la programació 2018

02/07/2018
Presentem el programa de la quarta edició del Circula! Tren de la dansa. El projecte, d’àmbit estatal, té per objectiu fomentar la formació i la visibilitat d’espectacles en què el moviment i el cos són l’eix central, i facilitar la mobilitat dels professionals associats a les comunitats de Catalunya, Madrid, València, País Basc, Andalusia i les noves incorporacions d’Astúries i Canàries.
El tret de sortida el donarà Oviedo, acollint la companyia catalana Sibèria i el seu “La piel vacía” el 8 d’agost, i continuarà en marxa per 6 comunitats més fins a finals del 2018.
A Catalunya farà parada del 5 al 7 d’octubre, amb la visita de la companyia canària de Paloma Hurtado.

Circula! – Tren de creación y formación en danza és fruit de la necessitat de respondre a les mancances actuals de les polítiques culturals en matèria de Dansa, creant xarxes i complicitats entre les comunitats, més enllà d’un únic intercanvi de peces escèniques.
Canàries visita Catalunya, i la companyia catalana fa parada a Astúries

En aquesta quarta edició s’han rebut 60 propostes, 12 de les quals són de socis i sòcies de l’APdC. Enguany la comunitat autonòma convidada a Catalunya és Canàries, representada per la companyia de Paloma Hurtado. La Caldera acollirà la parada del Circula a Catalunya, que durarà tot el cap de setmana del 5 al 7 d’octubre.

Divendres 5 d’octubre
El divendres 5 d’octubre a les 20.30h la companyia de Paloma Hurtado actuarà amb dues peces curtes: “Ephimera” i “Daikini”. La primera busca posar rostre als milers de persones que viuen al carrer, amb les que cada dia ens creuem sense ni tan sols mirar enrere, sense ni tan sols plantejar-nos la seva realitat. Vol fer-nos reflexionar i comprendre que el nostre camí no és l’únic i que conèixer ens obre la ment i ens fa respectuosos i responsables amb el que no som nosaltres. D’altra banda, Dakini ens parla sobre la saviesa de la dona, sobre la seva connexió amb la natura, amb la part salvatge, amb el més instintiu i vital, amb la capacitat d’adaptació i lluita, amb la seva semblança amb un bell animal, el llop, que té cura del seu grup, que és fidel, que lluita fins al final pels seus. Al final de l’espectacle s’organitzarà un col·loqui amb els espectadors.
Gratuït pels primers 50 socis i amics de la dansa que s’inscriguin en aquest formulari.

Altres preus:

  • 8€ per la compra anticipada fins al 30/09.
  • 8€ pels amics de la Caldera.
  • 10€ amb el carnet de biblioteques i Estudiants Institut del Teatre.
  • 12€ preu general.
Comprar entrades aquí.
Dissabte 6 d’octubre
Es durà a terme el taller de dues hores “Dibujo en movimiento”, dirigit per Paloma Hurtado i enfocat a ballarins i ballarines de tots els nivells, o persones relacionades amb el moviment-cos, així com artistes plàstics, estudiants de belles arts, escoles d’art, amants del dibuix o curiosos de qualsevol de les dues disciplines.
Gratuït pels socis i sòcies de l’APdC. Preu normal: 10€.
Places limitades. Cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.
Més informació aquí.

Diumenge 7 d’octubre
El colofó final el posarà l’actuació de la companyia catalana seleccionada per Astúries, Sibèria, que haurà actuat a Oviedo el 8 d’agost amb “La Piel Vacía”, en el marc del Festival de Verano. A Barcelona actuaran el diumenge 7 d’octubre a les 19h, també a La Caldera.

L’espectacle parla sobre com la pell, durant un temps, pot ser un habitacle joiós, però també convertir-se en una presó. A través de la pell ens relacionem, però no podem tocar l’interior, no podem traspassar-la. Què diu la forma de nosaltres? Què transparenta la pell? Quan la nostra pell ja no ens conté, quan s’arruga, quan la forma es desdibuixa, quan s’esvaeix, què queda? Què pretenem en besar-nos o abraçar-nos? I en cantar? Aquestes preguntes generen la dansa de La Piel Vacía, articulada, tècnica, exigent, amb un fort sentit de la forma i la dinàmica, impulsiva i implosiva.

Gratuït pels primers 50 socis i amics de la dansa que s’inscriguin en aquest aquest formulari.

Altres preus:

  • 8€ per la compra anticipada fins al 30/09.
  • 8€ pels socis de la Caldera.
  • 10€ amb el carnet de biblioteques i Estudiants Institut del Teatre.
  • 12€ preu general.
Comprar entrades aquí.

Consulta el calendari complet del Circula 2018 aquí.
Descarrega’t el programa aquí.

Circula! – Tren de creación y formación en danza va néixer el 2015 impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Asociación de Profesionales de la Danza de la Comunidad de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) i l’Asociación de Profesionales de la Danza del País Basc (Adde). En la seva tercera edició es va unir l’Asociación Andaluza de Profesionales de la Danza (PAD) i enguany se sumen  l’Asociación de Profesionales de la Danza de Asturias (APDA) i l’Asociación de Artistas del Movimiento de Canarias (PiedeBase).