Actualitat

El Circula selecciona els 5 espectacles que giraran per Espanya aquest 2017

03/07/2017

Torna, per tercer any consecutiu i energia renovada, el Circula! – Tren de creación y formación en danza. El projecte, d’àmbit estatal, té per objectiu fomentar la formació i la visibilitat d’espectacles en què el moviment i el cos són l’eix central, i facilitar la mobilitat dels professionals associats a les comunitats de Catalunya, Madrid, València, País Basc i Andalusia, que s’incorpora en aquesta edició.

Circula! – Tren de creación y formación en danza és fruit de la necessitat de respondre a les mancances actuals de les polítiques culturals en matèria de Dansa, creant xarxes i complicitats entre les comunitats, més enllà d’un únic intercanvi de peces escèniques.

En aquesta tercera edició s’han rebut 60 propostes, 22 de les quals a Catalunya, tot un èxit de convocatòria. S’han escollit 5 projectes, un per cada comunitat:

– Madrid ha seleccionat l’espectacle Así en la tierra como en el cielo, de la companyia catalana Mar Gómez. Actuen al Teatro Pradillo.

– València ha seleccionat l’espectacle The Endgame de la companyia basca Lokke/Olatz de Andrés. Actuen en el TEM (Teatre El Musical).

– Andalusia ha seleccionat l’espectacle Sígueme, de la companyia valenciana Malarte. Actuen al Teatro Central.

– Catalunya ha seleccionat Domando a Pinball, de la companyia Teresa Navarrete. Actuen a la Sala Hiroshima.

– El País Basc ha seleccionat Hueco, de la companyia madrilenya Poliana Lima. Actuen a la Sala Fundición.

Les dates de les funcions i dels tallers formatius estan pendents de concretar. Seran entre setembre i desembre de 2017.

Circula! – Tren de creación y formación en danza va néixer el 2015 impulsat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), l’Asociación de Profesionales de la Danza de la Comunidad de Madrid (APDCM), l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV), l’Asociación de Profesionales de la Danza del País Basc (Adde). En la seva tercera edició s’uneix l’Asociación Andaluza de Profesionales de la Danza (PAD) i està previst que al 2018 s’incorporin l’Asociación de Profesionales de la Danza de Asturias (APDA) i l’Asociación de Artistas del Movimiento de Canarias (Pie de Base).

Compta amb la col·laboració de les següents entitats: Agencia Andaluza de las Instituciones Culturales; Ajuntament de Barcelona; Centro Andaluz de Danza; Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Departamento de cultura y política lingüística de Gobierno Vasco; Diputació de Barcelona; Festival BAD; Fundación Sgae; INAEM; Institut de Cultura de València; Regidoria d’Acció Cultural de València; Sala Hiroshima; Sala La Fundición; Teatro Central; Teatro Pradillo; TEM (Teatro El Musical) y Ventana Abierta.