Actualitat

El Choreoscope posa en marxa una 8ena edició online

15/09/2020
Arrenca la vuitena edició de Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, en versió online a causa de la crisi sanitària. Serà del 14 al 28 de setembre, a través de la plataforma Filmin.
Choreoscope també manté dues sessions el dissabte 26 de setembre a la Filmoteca de Catalunya, una de les seus habituals del festival. D’altra banda, durant el festival es generarà contingut extra que es publicarà a través de Suzy Q, la revista de dansa de referència.
Cal destacar que aquesta versió online de Choreoscope, a més d’obrir el festival a nous públics geogràfics (ja que la plataforma Filmin arriba a tot l’estat espanyol, Andorra i Mèxic) ha permès duplicar el nombre de pel·lícules de la selecció oficial, amb un total de 59 pel·lícules internacionals. D’altra banda, s’han rebut més d’una trentena de produccions realitzades a Catalunya i a Espanya, la qual cosa, segons Lórand János, director del Festival, confirma que la producció nacional de cinema de dansa està cada vegada més consolidada.
Choreoscope 2020 ret homenatge al director turc Şafak Türkel. El festival també acull un especial dedicat a la cineasta, ballarina, música i coreògrafa catalana Tuixén Benet.