Actualitat

El Centre Cultural La Mercè de Girona acull la 1a Jornada “Capacitats per la Dansa”

20/05/2011

L’Associació gironina MIRA Capacitats per la Dansa i l’agència gironina de comunicació ARCproject comunicació s’han unit per crear sense ànim de lucre la 1a Jornada Capacitats per la Dansa, dedicada a la dansa integrada, que és la modalitat artística en la qual la dansa és l’eina integradora de persones discapacitades, que treballen de bracet amb persones sense discapacitats.

MIRA Capacitats per la Dansa neix l’any 2009 de la il·lusió de dues persones que s’uneixen per crear un projecte social i laboral juntes. La iniciativa consisteix en oferir classes de dansa i teràpies amb el moviment a persones amb risc d’exclusió social i tercera edat, utilitzant aquesta disciplina artística com a eina per integrar. El que mou a les integrants de MIRA és la idea de pensar que es pot millorar la qualitat de vida i el benestar emocional d’aquestes persones a través de l’experiència col·lectiva de la dansa i el moviment.

La 1a Jornada Capacitats per la Dansa tindrà lloc el proper dissabte 28 de maig al Centre Cultural La Mercè de Girona i comptarà amb tres activitats:

– 12h00:  Classe magistral de dansa integrada, gratuïta i oberta a tothom que hi vulgui participar. Cal inscriure’s prèviament a través de: miradansa@gmail.com | 647 65 12 90.

– 16h30: Taula Rodona sobre dansa integrada i el seu futur dins la nostra societat. L’entrada és lliure i la taula comptarà amb cinc ponents relacionats amb el món de la dansa integrada: tres membres de la companyia de dansa integrada de Bilbao Despertar los Sentidos, un ballarí professional de dansa integrada i un especialista en pediatria. 

– 18h30: Espectacle de dansa integrada. La 1a part, El viatge dels reptes, compta amb la participació de ballarins d’Astrid 21, Studio X Funky, Escola Dansa M. Ribera i Francesc Ramírez. La 2a part, Barreras, és una producció dels bilbaïns Despertar Los Sentidos.
Les entrades, a 6€ i amb la intenció de destinar-se a un projecte social, es venen a la web d’Atrapalo.

Els organitzadors volen que Capacitats per la Dansa es converteixi en una cita anual a Girona.