Actualitat

El CDAEM publica la segona edició del ‘Mapa del patrimonio de la danza en España’

08/11/2021

El Centro de Documentación de las Artes Escénicas y de la Música (CDAEM) de l’INAEM, fidel al compromís de continuar treballant en la difusió dels fons de dansa de caràcter patrimonial existents al nostre país, ha publicat la segona edició del Mapa del Patrimonio de la Danza en España.

La publicació geolocalitza arxius, biblioteques, centres de documentació i investigació, col·leccions i museus que són accessibles al públic. La informació s’ofereix de manera visual en un mapa que reflecteix documents relatius a diferents gèneres de dansa.

El Mapa del patrimonio de la danza és una publicació online el directori abasta tot tipus de dansa: des de documents que registren notacions i descripcions de danses cortesanes dels segles XVI i XVII, fins als relatius a la dansa acadèmica, la contemporània, la de tradició oral, la dansa social, la ritual, el flamenc i la dansa espanyola. Pel que fa a la tipologia, s’han tingut en compte tota mena de peces museístiques, manuscrits, fotografies, videoenregistraments, etc., conservades a diverses institucions d’accés públic.

A aquesta informació s’hi accedeix mitjançant l’ús del Mapa, que utilitza un desenvolupament propi sobre l’aplicació de Google Maps, amb marcadors de diferents colors que mostren la ubicació dels diferents tipus d’institució.

A més de l’accés directe, navegant a través del mapa, es pot accedir al seu contingut mitjançant un Cercador que recupera la informació per qualsevol paraula. A més, els resultats es poden afinar mitjançant l’aplicació de filtres per tipus d’institució o per tipus de contingut.

Des de la llista de resultats o directament sobre el mapa s’accedeix a una primera informació bàsica de localització ia la Fitxa, on trobem les dades generals que inclouen localització de la institució, enllaços a la seva web, codi RISM (Répertoire International des Sources Musicales ) i una petita classificació per tipus darxiu i tipus de contingut que alberga, així com bibliografia específica sobre els fons de la institució i plànol dubicació. El Mapa ofereix a més a més una selecció de referències bibliogràfiques de caràcter general sobre el patrimoni dancístic a Espanya, amb especial atenció a les fonts i la investigació.