Actualitat

El benestar professional de la Dansa a la II Jornada de Transició d’Artistes de Dansa

07/01/2016

L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya va organitzar la II Jornada de Transició d’Artistes de Dansa que va girar entorn del Benestar professional de la Dansa, el passat 20 de novembre, al CCCB.
En aquesta segona edició es va posar un especial èmfasi en el concepte de Transició. Per una banda, des d’una mirada específica del sector, però per l’altra des de la transversalitat d’altres àmbits de la societat.
A la jornada es va comptar amb la intervenció d’una de les poques entitats europees que en aquests moments està desenvolupant un programa de transició: l’Stichting Omscholingsregeling Dansers, el programa de reconversió holandès creat l’any 1986. També va comptar amb la presència d’altres ponents nacionals per tal continuar treballant, amb l’objectiu de dotar d’eines necessàries per al desenvolupament de tot el potencial dels professionals de la dansa primer a través de la seva carrera com a intèrprets, però també, i sobretot, més enllà dels escenaris.
La taula de treball que porta gairebé un any reunint-se està formada pels següents professionals: Catherine Allard, Francesc Bravo, Maria Campos, Olga Cobos, Sílvia Cuesta, Júlia Faneca, Carles Mallol, Elisenda Moya, Jordi Pérez, Anna Romaní, Beatriu Daniel i Cèsar Compte (APdC).
Us adjuntem un resum del relat de la jornada.