Actualitat

El Barcelona Institute of Performing Arts oferirà estudis universitaris de dansa

23/08/2010

Sitges disposarà d’una formació universitària per al món dels mitjans i de les arts escèniques , es tracta del Barcelona Institute of Performing Arts (BIPA), que disposarà d’un campus de 14.000 m² i oferirà estudis de dansa, música, teatre, gestió d’arts escèniques, disseny d’escenografia i producció de mitjans audiovisuals, entre d’altres.

El projecte, en plena tramitació urbanística, podria començar a construir-se entre finals d’aquest any o principis del vinent. El consistori va cedir terrenys a la universitat, basada en el model del Liverpool Institute for Performing Arts, el centre que l’excomponent dels Beatles Paul McCartney va contribuir a implantar a Gran Bretanya.

Gilles Auckland, director general del centre, ha explicat que oferiran programes de grau de quatre anys, màsters d’un i de dos anys, master classes i conferències, classes nocturnes i una escola d’estiu. S’oferiran cursos d’interpretació per a actors de televisió, cinema i teatre, així com formació en dansa i música, gestió d’arts escèniques, disseny d’escenografia, producció de mitjans audiovisuals i tecnologia de mitjans.

Auckland ha destacat que un dels objectius de la formació és “entendre l’art com a un negoci, com crear una empresa i guanyar diners. Als estudiants se’ls exigirà que coneguin al seu públic”.
Amb un pressupost d’uns 20 milions d’euros, l’empresa Promoción de Escuelas SL serà l’encarregada d’impulsar el projecte a uns terrenys de la Plana de Sitges.

La col·laboració entre el sector públic i el privat és una de les línies d’actuació prioritàries del govern de Sitges (PSC i ICV), “La universitat i el museu de la fundació Pere Stämpfli en són un exemple; nosaltres posem un espai (el mercat del Peix, en el cas del museu, i uns terrenys a la Plana per al centre docent) i ells hi posen el coneixement”, ha explicat l’alcalde Jordi Baijeten el marc del 2n Fòrum Econòmic de Sitges entorn a l’economia de la creativitat.