Actualitat

El Ballet Nacional de Catalunya es presenta en societat al CC Terrassa

16/11/2017

Diumenge 19 de novembre el recent creat Ballet Nacional de Catalunya s’estrenarà als escenaris. Ho farà al Centre Cultural de Terrassa, on és companyia resident, amb la BNC Opening Gala, un espectacle format de peces curtes per presentar els ballarins de la companyia. Entre les peces que interpretaran destaquen Corpi, Plenitude, Ensemble i d’altres més clàssiques com Suite de Paquita i el Pas de Deux del Corsari.

El Ballet Nacional de Catalunya, amb Elías Garcia i Larissa Lezhnina a la direcció artística, neix amb l’objectiu “d’omplir un buit que des de fa dècades es reclama a Catalunya com és el de disposar d’una companyia de dansa autòctona amb capacitat de representar i identificar a Catalunya com a focus de produccions, amb personalitat pròpia i capacitat d’explotar les grans obres clàssiques de tots els temps, a la vegada d’estar sotmesa al corrents més avantguardistes de la dansa internacional”. D’aquesta manera, la companyia vol evitant la fuga constant de joves ballarins catalans i espanyols cap a companyies internacionals.

A més de la gala de presentació, el Ballet de Catalunya inicia la seva primera temporada amb dues produccions que s’estrenaran al CC Terrassa: El Trencanous (22 de desembre), amb l’adaptació d’Elías Garcia, i Triple Bill, obra en 3 actes en la que se presentan 3 coreografies creades especialment per a la companyia (20 de gener). Per altra banda, cada any durant els mesos de maig i juny, el BNC comptarà amb la seva pròpia temporada d’estiu al Teatre Condal de Barcelona (properament es publicaran les obres que formaran el programa de la temporada).