Actualitat

El Ballet David Campos celebra el seu 25è aniversari i pasa a dir-se “David Campos Barcelona Ballet”

29/02/2012

La companyia catalana ens ha fet arribar el següent comunicat:

“Des del Ballet David Campos estem molt orgullosos de compartir amb vosaltres la celebració del nostre 25è aniversari. 25 anys a Barcelona de dur treball per la dansa i el ballet, de creació coreogràfica i formació de ballarins (a través del David Campos Ballet Ciutat de Barcelona, Ballet Ensamble David Campos, Ballet Santa Coloma de Gramenet… a partir d’ara el David Campos Barcelona Ballet). La nostra tasca ha contribuït de manera determinant en favor de la dansa clàssica a Barcelona i Catalunya. 25 anys dedicats al foment, a la formació, a la creació i a la consolidació professional del ballet, una de les expressions artístiques més universals però la que menys consideració i suport institucional ha rebut, fins a dia d’avui. Però tenim fe, i pensem que això canviarà.

En aquests 25 anys hem vist créixer alumnes que han arribat al seu somni com Aleix Martínez, qui va aconseguir el major guardó, la medalla d’or, al Prix de Lausane 2008, convertint-se en el primer català i el primer espanyol que ho aconsegueix.

Hem estat els primers a apostar per les temporades continuades de programació en teatres comercials com el Teatre Tívoli, Teatre Romea, Teatre Condal o Teatre Goya, i sempre amb èxit. Sempre hem cregut que hi havia públic per una dansa més clàssica a Barcelona, i ho hem fet realitat.

Ens convertim en la companyia de dansa de Catalunya que més públic acull. Gràcies a les nostres arriscades i innovadores propostes, i també gràcies a què hem estat ben rebuts per la crítica nacional i a què hem fet portades de revistes internacionals.

Hem aconseguit un producte de qualitat i amb identitat pròpia i, tot i portant el segell de la dansa clàssica, hem sabut construir noves formes creatives i interessants que han despertat interès al públic jove.

Fer 25 anys implica fer un balanç i un anàlisi realista de la situació. Estem orgullosos de tot el que hem construït en aquests 25 anys, però ens entristeix veure que ho hem fet en unes condicions molt dolentes, que afecten indiscutiblement al producte final, que tenim greus problemes per mantenir el nivell d’excel·lència que sempre ens ha caracteritzat, per pagar les nostres factures, que no podem oferir als nostres ballarins les condicions laborals que voldríem. Ens entristeix encara més veure que tot el sector de la dansa en general a Catalunya pateix i que no hem sabut consolidar un sector de la creació artística en el camp de la dansa, i encara menys en el camp de la clàssica, la gran oblidada.

Sentim que hem finalitzat una etapa, que ara cal consolidar el nostre projecte. Ja hem demostrat amb escreix el que som capaços de fer amb el 10% del pressupost d’altres companyies equiparables a la nostra. Ara cal anar més enllà, cal consolidar la companyia, i per fer aquest pas necessitem la complicitat de l’administració. No hi ha cap companyia al món de ballet que no compti amb el suport de l’administració.

Des del David Campos Barcelona Ballet tenim confiança en la nostra ciutat i en el nostre país, i en que sabrem dibuixar l’escenari adequat per a vertebrar un sector de la dansa clàssica fort, cohesionat, divers i competitiu, lluny dels greuges comparatius i dels favoritismes, i que sabrem recolzar els projectes de la pròpia cantera, els que donen personalitat i segell propi al territori. En aquests moments en què les administracions estan obrint la mirada envers totes les manifestacions de la dansa, incloent el ballet, i que la societat catalana hi està cada vegada més sensibilitzada, hem de donar el missatge a la ciutadania que apostem pel propi talent.

David Campos Barcelona Ballet ”

Veure dossier del 25è aniversari.