Actualitat

El ballarí Aleix Martínez guanya la Medalla d’or al concurs internacional de ballarins Prix de Lausana

06/02/2008

El jove ballarí de 15 anys Aleix Martínez ha guanyat la Medalla d’Or en el Concurs Internacional de ballarins Prix de Lausana (Suïssa), que s’ha disputat del 29 de gener al 3 de febrer. Martínez, que va presentar una coreografia d’Auguste Borunoville, creu que el guardó li obrirà moltes portes en l’àmbit internacional i es podrà donar a conèixer fora d’Espanya.

Aleix Martínez es va iniciar en el món de la dansa als 5 anys a l’Escola de Ballet David Campos i Irene Sabas, i la seva ràpida progressió com a ballarí va fer que el 2004 debutés, amb només 12 anys, en la Companyia de Ballet de Santa Coloma de Gramenet-David Campos en l’espectacle ‘El Trencanous’. En aquella ocasió ja va assumir un dels principals papers, el de Fritz, el germà de Clara, la protagonista.

La seva versatilitat com ballarí i el seu talent precoç, detectats per la mestra de ball de la companyia, Irene Sabas, van inspirar el director de la companyia, David Campos, a crear una coreografia especialment pensada per a ell, en una nova producció de la coreografia ‘Turn me On’. Posteriorment, va marxar a Marsella (França), a l’Escola Estudi Ballete Colette Armand, on el van ajudar “a presentar al concurs de Lausana” i explica: ‘m’han acabat de polir com a ballarí’.

Encara que per al curs 2006-2007 va rebre una ajuda de la Generalitat de 6.000 euros, vol deixar clar que en l’últim any no ha rebut cap quantitat com subvenció de l’administració pública i que ha estat la seva família “la que s’ha fet càrrec de totes les despeses” que ha suposat el seu desplaçament a França, primer, durant un any, i ara per al concurs de Suïssa. En el futur, Martínez no descarta viatjar a Hamburg (Alemanya) per poder millorar la seva feina en l’àmbit de la dansa, en una escola ‘oberta i que permet la possibilitat de treballar en coreografies’.

Llegeix una entrevista al ballarí a Swissinfo